perjantai 26. kesäkuuta 2015

Muista leikata

Kun nyt niin kovasti joka paikasta leikataan, niin tässä kuvallinen muistutus leikkaamisen tarpeellisuudesta. Vielä keväällä tuo oli pysty ja terhakka valkoherukkapensas, jota ei ollut koskaan leikattu, mutta parin päivän takainen rankkasade sai pensaan painumaan maahan leveäksi viuhkaksi. Osasyynä lienee myös se, että kyseiseen pensaaseen on tulossa hurja määrä marjoja, joten oksille on tullut kovasti painoa.

Jollain keinolla nuo oksat täytyy kammeta ylös, jotta marjat kypsyvät, eivätkä mätäne maata vasten. Raksavastaava vois ruveta nikkaroimaan tukia (taas). Rouva lupaa leikata syksyllä.

3 kommenttia:

 1. Meillä hajosi tuetkin, kun marjapuskat lamosivat maata myöten. Toinen vuosi peräkkäin ettei mene ihan putkeen puutarha-asiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, teilläkin sama juttu! Luulin, ettei marjoja tänä vuonna edes tule, kun pölyttäjiä on niin vähän, mutta aikamoinen sato näyttää olevan tulossa. Jahka tuon pensaan saa kammettua ylös.

   Poista
  2. Meillä näyttä tulevan puna- ja valkoherukkaa hyvin, musta- ja viherherukkaa ei juuri ollenkaan. Karviaisia tulee myös paljon, mutta muuta ei, ei vadelmia, omenia, luumuja eikä kirsikoita.

   Poista