tiistai 1. joulukuuta 2015

Palvikukko-avokadopizza

Mantereen tilan luomupalvikukkoa ostaessa ei ollut sen kummempaa suunnitelmaa sen käytöstä, mutta pizzamies tietysti rupesi visioimaan pizzaa, johon voitaisiin lisätä lopuksi pöydällä viikon verran pyörinyt avokado. Hyvältähän tuo maistui, joskin tämän kesän tomaateista tehty kastike on melko laimeaa, kun itse lajikkeetkin (Ailsa Craig ja Tigerella) olivat mauttomia. Avokado toi mukavaa tuhtiutta kokonaisuuteen, ja kerrankin sai kaupasta elossa olevaa ja muutaman päivän sellaisena pysyvää rucolaa.
 
Lopusta palvikukosta tehtäneen joskus Jamien jouluohjelmassa nähty salaatti, jossa salaattipedille kasattiin granaattiomenaa, paahdettuja casheweita ja mausteseoksessa tahmaiseksi paahdettua kalkkunaa - meidän tapauksessa siis kukkoa.
 
Sunnuntaina oli lupa laittaa joulukoristeet. Valot meillä oli jo jonkin aikaa olleetkin, kun ostettiin tukku uusia, mutta onneksi niitä nykyään sanotaan kausivaloiksi, joten ei haittaa, jos niitä ripottelee pihalle jo keskellä marraskuuta. Se ihmetytti, että vaikka kaupat ovat nykyään n. 3 kk edellä sesonkia (narsissit tulee myyntiin helmikuun alussa, kärhöt ja orvokit maaliskuussa ja pallokrysanteemit heinäkuussa), ei hyasintteja ole ollut myynnissä missään. Joulutähtiä tosin näkyi jo lokakuussa, joten ehkä ne sitten kompensoi. Itse vain en ole yhteensopiva joulutähtien kanssa, kun ne kuivuvat sekunnissa ja alkavat pudottaa lehtiään. Liian pitkiksi kasvavat ja keskellä yötä kolahtaen kaatuvat hyasintit on enemmänkin mun juttuni.
 
Pieni älynväläys iski, kun otsalampun valossa aamun pimeydessä hymyilin naapurin tädin asetelmille. Täti ilahduttaa ohikulkijoita lyhdyillä ja kukkasilla ja erilaisilla kausiasetelmilla, joista tulee hyvä mieli ja joita on hauska bongata. Viime kesänä huomasin yhden talon aidassa kivan parvekelaatikon, josta nyysin idean omaan aitalaatikkoon, ja nyt mietin, että voisihan sitä alkaa pukea kausivaatteisiin omaksi ja ohikulkijoiden iloksi. Valitettavasti askartelu- ja sisustusgeeni hyppäsi meikäläisen yli tässä sisarusparvessa, joten tekemäni räpellykset ovat enemmän tai vähemmän rustiikkisia tai kuten suvun lankomiehet sanovat [tyttönimeni] näköisiä. Pääasia kuitenkin, että itsellä on hauskaa.
Lisää glitteriä tiedossa, jahka tuuli tyyntyy!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti