tiistai 27. kesäkuuta 2017

Takaisin skenessä

Sen jälkeen kun hurmaava Joe Maiden kuoli, en enää uusinut Kitchen garden -lehden tilausta. Lehden parasta antia kun - ruokaohjeiden ohella - oli Joen lajikekokeilut ja -raportit. Muuten lehti oli aika kotikutoinen, tosin kotikutoisuudessaan hyvin sympaattinen, ja siinä oli näin ulkomaalaisen silmin hitusen liikaa paikallisuutisia. Gardener's worldiin en halunnut palata, vaikkakin se on laadukas ja kaunis lehti, sillä haluan keskittyä keittiöpuutarhajuttuihin.

Kotimaisen Kotipuutarhan tilasin kokeeksi, kun sen sai määräaikaisena - mikään ei ole maailmassa niin monimutkaista kuin lehtien kestotilauksen peruminen. Kotipuutarha on yllättävän hyvä ja ehdottomasti kotimaisista puutarhalehdistä paras, mutta ruuan kasvattamiseen liittyvää lajiketietoa siinä ei juurikaan ole, joten ruokaihminen jäi kaipaamaan uusia makuelämyksiä.

Instagramissa bongasin Grow your ownin ja pennosten laskemisen jälkeen totesin, että voihan tuon kokeeksi tilata. Ensimmäinen numero saapui sopivasti juhannukseksi, joskin kokonaista kuukautta myöhemmin kuin mitä se Briteissä ilmestyy. No, eipä tuo haittaa, kun ollaan ilmastollisesti about sen verran jäljessä ja lajikkeitahan minä lähdin metsästämään. Ja niitä löytyikin kivasti! Ostoslistalla on jo Old boer white -kurpitsa ja Redbor-lehtikaali, vaikka lehti on vasta puolivälissä. Sekin oli mukavaa, ettei lehdessä ole niitä samoja vanhoja naamoja, jotka pyörivät jokaisessa lehdessä ja TV-ohjelmassa. Ehkä siis jotain uutta opittavaakin löytyy, vaikka ainahan tämä harrastus pyörii kylvä-kastele-lannoita-syö -piiriä. Lehti vaikuttaa laadukkaalta ja ainoan miinuksen se saa siitä, että sen mukana tulee niitä samoja vanhoja ilmaissiemeniä: salaattia, retiisiä, punajuurta, mangoldia, basilikaa, porkkanaa.

2 kommenttia:

  1. Tuo on minun lempilehti, ostan sen aina kun käyn briteissä. Nyt aloin miettiä että pitäisiköhän tilata se kotiin. Lehdellä on välillä kivoja erikoisnumeroita,sitä tosin en tiedä tuleeko niitä tilaajille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että se on ollut tasaisen hyvä, ja toivottavasti erikoisnumerot tulevat tilaajallekin - niissä varmasti on enemmän tietoa kuin peruslehdissä.

      Poista