En enää muista mistä alkuperäisen ohjeen bongasin, mutta kaikessa vaatimattomuudessaan ja helppoudessaan näitä on sekä kiva tehdä että syödä (liikaa). Eivät ole liian makeita, mutta eivät kuitenkaan terveellisen makuisia.
175 g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl tummaa sokeria (muscovado- tai ruoko-)
1 dl hasselpähkinärouhetta (veitsellä rouhittuna saa makoisampia sattumia kuin kaupan valmisversiosta)
2 dl kuivattuja karpaloita (tätä kohtaa varioin sen mukaan mitä kaapista löytyy. Olen rouhinut sekaan 3 riviä valkosuklaata tai pilkkonut kuivattuja luumuja tai rusinoita. Tumma suklaakin sopisi.)
- sotkuta keskenään
125 g pehmeää voita
1 muna
-sotkuta jauhoseokseen. Itse teen tämän kohdan Kenillä, sillä käsin sotkutettuna tuo taikina tarttuu ihan joka paikkaan. Ken tekee mukavan, siistin taikinapallon.
- pyöritä lihapullan kokoisiksi palloiksi ja litistä niitä hieman, kun laitat pellille leivinpaperille. Taikinasta tulee n. 18 kpl cookieita.
- paista 190 C/12-15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti