perjantai 30. kesäkuuta 2017

Törkeän hyvät cookiet

En enää muista mistä alkuperäisen ohjeen bongasin, mutta kaikessa vaatimattomuudessaan ja helppoudessaan näitä on sekä kiva tehdä että syödä (liikaa). Eivät ole liian makeita, mutta eivät kuitenkaan terveellisen makuisia.

175 g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl tummaa sokeria (muscovado- tai ruoko-)
1 dl hasselpähkinärouhetta (veitsellä rouhittuna saa makoisampia sattumia kuin kaupan valmisversiosta)
2 dl kuivattuja karpaloita (tätä kohtaa varioin sen mukaan mitä kaapista löytyy. Olen rouhinut sekaan 3 riviä valkosuklaata tai pilkkonut kuivattuja luumuja tai rusinoita. Tumma suklaakin sopisi.)
- sotkuta keskenään
125 g pehmeää voita
1 muna
-sotkuta jauhoseokseen. Itse teen tämän kohdan Kenillä, sillä käsin sotkutettuna tuo taikina tarttuu ihan joka paikkaan. Ken tekee mukavan, siistin taikinapallon.
- pyöritä lihapullan kokoisiksi palloiksi ja litistä niitä hieman, kun laitat pellille leivinpaperille. Taikinasta tulee n. 18 kpl cookieita.
- paista 190 C/12-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti