maanantai 15. elokuuta 2022

Sadonkorjuuloma 2022

 

Vielä viime hetkille jouduin vääntämään saanko sittenkään pitää jo kesän alussa sovitun lomarahavapaani vai en, mutta tässä sitä nyt ollaan hektisen 2-viikkoisen kynnyksellä. Tarkoituksena on laittaa mahdollisimman moni pilli pussiin, sillä vääjäämättä kasvukausi kulkee kohti loppuaan.

Eihän me toki laiskoina olla oltu. Pakastimessa on jo karhunlaukka- ja skeippipestoa, lehtikaalta, chiliä,  viinimarjamehua ja tomaattikastiketta; keittiön pöydällä fermentoituu pari satsia papuja, ja etikkaan ollaan upotettu Cream fantasyä, Pretty purplea (karsean tulinen), keltaisia papuja ja kurkkuja. Ja toki ollaan syöty tuoreena kaikki mahdollinen.

Tarkoitus oli viettää rauhallinen viikonloppu ja sitten vasta pistää säilöntärähinä päälle, mutta metsäkauris päätti toisin. Ollaan saatu viettää ihmeen kauriiton (onks tää sana?) kesä, mutta viime viikolla alkoi kaurisnaaras epäilyttävästi lähestyä naapuripellolta. Koska joka paikka on vielä rehevässä kasvussa ja meillä koirat jatkuvasti pihalla, en uskonut, että kauris uskaltaisi kasvimaalle, mutta niin vain se pirulainen oli käynyt napsimassa raita- ja punajuurten lehdet aamiaisekseen. Yksi satsi punajuuria oli säästynyt, kun härkäpapu oli kaatunut niiden päälle. Käytiin sitten huokaisten hakemassa kaupasta charolais-naudan jauhelihaa ja tehtiin pari pellillistä lindströmejä.

Tänään hellalla porisee kattilallinen tomaattikastiketta, ja seuraavaksi suuntaan tontin perukoille tsekkaamaan, josko vadelmista saisi pari rasiallista talteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti