sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Kärsivällisyys on hyve

 

jota meikäläiselle ei ole suotu. Monta viikkoa olen jo kliksutellut Kurjen puutarhan verkkokaupan sivuja, mutta aina vaan ne ovat päivittymättä. Lopulta uskaltauduin ottamaan yhteyttä Instagramin kautta ja sain vastauksen, että yrtit tulevat verkkokauppaan toukokuun alussa. Varmaankin kaikkia taimitarhoja riivaava energian kalleus on vaikuttanut siihen, että yrtit ovat myyntikunnossa kuukautta normaalia myöhemmin.

Mutta kun tää tahtoisi jo yrttejä! Ihan vähän vaan googletin, olisiko jossain muualla yrttejä jo saatavilla, mutta kovin laihoin tuloksin. Eipä yrtit meillä mihinkään mahtuisikaan, kun kasvihuone on yöpakkasten armoilla, eikä sisätiloihin mahdu esikasvatteiden takia enää yhtään mitään. Google kuitenkin toi eteen Kokon puutarhan, jonka sivuilta sai napsittua ostoskoriin oliiviyrtin, curry-yrtin ja sitruunaverbenan (no ehkä myös selleriyrtin ja lakritsibasilikan). Eipä nekään tänne ennen toukokuun alkua ehdi, mutta ovatpahan ainakin tulossa. Postitushinta oli tosin aivan järkyttävä; melkein kalliimpi kuin koko yrttisetti.

Kasvihuoneessa itävät jo kaalikasvit. Kurpitsat, tuoksuherneet, salaatit ja peruna vielä antavat odotella itseään, mikä ei näillä (-7) yöpakkasilla ole ihme. Päivisin kasvihuoneessa on jo sen verran kuuma, että täytyy käydä avaamassa taimihyllyjen huput ja poistamassa kuplamuovit. Vielä kun siihen  lisää, että tänä aamuna kuului paikalliskurjen (pesii jossain lähistöllä) huutoa ja järripeipon siritystä, alkoi tuntua ihan keväältä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti