keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Salaiset teeret

 

Kyllä ihminen hämmästyi, kun kävi tunnollisesti ilmoittamassa Tiiraan aamuisesta teeren pulputuksesta. Silmille popsahti ikkuna, jossa luki, että ilmoitus on salattu, syynä linnun laji. Liekö teeri sitten nykyään niin harvinainen, mutta älkää nyt kukaan tulko meidän hoodeille niitä ampumaan, kun 15 vuoden tauon jälkeen täällä taas teeriä on. Kauniita lintuja ovat he.

Ihminen hämmästyi myös uusimman Viherpihan yrttiliitteestä. Yrttejä olen kasvattanut niin kauan kuin puutarhaakin, joten en uskonut oppivani liitteestä mitään uutta. Mutta siis näköjään meiramia voi kasvattaa avomaalla ja vieläpä suorakylvöllä, ja meirami on monivuotinen. Meillä se on aina majaillut yksivuotisena ruukussa kasvihuoneessa. Sitruunatimjami kuulemma talvehtii paremmin kasvimaalla kuin tavallinen timjami. No ei oo kukaan aiemmin kertonut! Jahka kasvimaat sulaa, käyn roiskimassa meiramia joka paikkaan ja istutan sitruunatimjamin herbaarioon.

Sitäkin ihminen hämmästyi kuinka ei ole tähän ikään mennessä vieläkään oppinut, että puutarhurin muisti on hatara. Kovasti olen kaikkea kylvänyt kasvihuoneeseen, mutta ihan joka pottia en ole varustanut merkkaustikulla. Tunnistan kyllä kaalikasvin sirkkalehdet, mutta kun ne on kaikki saman näköiset, ei voi tietää, mitä siihen mustaan kennostoon oikein kylvin. Mitzunaa? Sinappia?

Tänään on ollut kurkien muuttopäivä. Aurakaupalla niitä on suunnannut pohjoista kohti. Kohta alkaa olla viimeisten esikasvatusten aika: kurkut, kurpitsat ja yrtit. Sitten vaan odotellaan kesää ja satoa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti