sunnuntai 19. toukokuuta 2024

Moottoripyörää se ei ostanut


... mutta kyllähän tämän täytyy olla oire viidenkympin villityksestä: parempi puolisko keksi eilen, että osallistutaan tänä vuonna Kangasalan kesätapahtumiin. Kaipa se sai innoituksensa Kangasalan lauantaisesta Kevätpäivästä (muikkua, metrilakua ja niitä iänikuisia ja helkkarin saastuttavia museoautoja), kun rupesi haaveilemaan Kangasala-festistä ja Raikku rokkaa ja rakastaasta. No, ei siinä mitään, äkkiäkös tämä eukko vetää tantun niskaansa ja surauttaa sähköpyörällä johonkin pöpelikköön humppaa kuuntelemaan. Ainoa miinus on se, että iltaunisena nukku tulee jo yhdeksän maissa.

Kevät jäi tänä vuonna väliin, ja paksut sukkahousut vaihtuivat suoraan paljaisiin varpaisiin, kulkematta ohuiden sukkahousujen kautta. Yöt tosin ovat vielä kylmiä, mutta uskaltauduin ulkoistamaan kukkakylvökset pois kasvihuoneesta. Helle kuivatti taimia jatkuvasti, joten siirsin ne suosiolla ulkoruukkuihin. Melko rimpuloita taimista tuli, koska lopputalvi oli kovin auringoton. Ihan ilman kaupan kukkia ei tulla pärjäämään, sillä 4 ruukkua kaipaa vielä täytettä. Jostain sain iilin pinkistä marketasta. Jospa semmoista saisi etupihan ruukkuihin, ja kenties vielä yhden verililjapuun toukokuun pakasissa kärvääntyneen tilalle.

Kasvimaakylvöt itävät jo iloisesti. Pari viikkoa sitten alkoivat syyskylvetyt sinapit ja tillit itää, ja nyt näkyy kevätkylvetyt herneet nousseen mullasta. Kovin on kuivaa, joten täytynee tuhlata Kangasalan vettä kasteluun, sillä lumesta, sateista ja keittiön vaaleanharmaista vesistä täyttynyt sadevesitynnyri on jo tyhjentynyt, eikä sadetta ole näköpiirissä.

Tänä aamuna sai kasvihuoneesta peukalonpään kokoisia salaatinlehtiä ja kasvimaalta ruohosipulia aamiaisleipien päälle. Kaipa tätä voi jo satokaudeksi kutsua :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti