sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Tomaatti!

Kyllä, Gardener's delight se siinä terhakkaana puskee ylös mullasta. Kohtahan tässä saa jo ruveta satoa korjaamaan.

Munakoisoilla (niillä kolmella. Enempää ei ole vieläkään itänyt) on jo ensimmäinen pari oikeita lehtiä tullut esiin, ja paprikoidenkin sirkkalehtien välistä näkyy jotain kasvavan.

Esikasvatusvimma on pahana päällä, mutta vielä ei voi muuta tehdä, kuin käännellä näitä tämänhetkisiä kasvatteita pari kertaa päivässä, jotteivät ihan venkuroiksi kasva, ja välillä käydä varastossa hivelemässä pottipinoja.

Glorian ruoka & viinissä hehkuttivat veripeippiä (tai siis shisoa, kun se on niin paljon hienompi nimi) uutena hittiyrttinä. Täytyy sillä silmällä vilkuilla markettien siemenhyllyjä tai sitten viimeistään Hyötykasviyhdistykseltä sitä tilata pottujen lisäksi. Veripeipistä tulee kuulemma hyvää pestoa ja sen lehdet on niin isoja, että niitä voi käyttää erilaisten nyyttien tekoon. Pakko testata.

3 kommenttia:

 1. Tuota Veripeippiä jäin minäkin miettimään lehden luettuani... ei vaan ole vielä osunut siemeniä missään silmiin.
  Minäkin olen ihastellut mullasta puskevia alkuja. Miten niiden katsomisesta voikin tulla niin keväinen olo, vaikka ulkona on hankea puoleen väliin ikkunaa ?

  VastaaPoista
 2. Kylvin eilen Sungoldit ja chilit. Niidenkö pitäisi nyt pärjätä seuraavat monta kuukautta?

  Kasvatin vuosia sitten veripeippiä. Maku ei ole jäänyt mieleen ja kasvi näytti kuolemalta, joten ei ole tullut tehtyä uusintakylvöjä. Ehkä jonain vuonna taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuo lumi ole kesäkuuhun mennessä sulanut, niin pääsee istuttamaan chilit ja tomaatit kasvariin. Eli siihen asti joudut taimia katseleen/kasteleen sisätiloissa.

   Poista