lauantai 3. tammikuuta 2015

Puutarhurin kalenteri: tammikuu


Onhan a) esikasvatuspotit pesty, b) multa hankittu, c) siemenet ostettu d) tila esikasvatteille raivattu, e) talo ostettu täyteen tulppaaneja?

OK, sitten vedetään henkeä 2 viikkoa, ja kuun puolivälissä kylvetään chilit ja paprikat (ja munakoisot & sellerit, jos henkilöllä on masokistisia taipumuksia).

4 kommenttia:

 1. a) kyllä b) kyllä c) kyllä d) ei (muutenkin siivous tekemättä) e) vasta ensi viikolla kun loma loppuu

  Ja mitä selleriin tulee, niin ei ikinä enää! Mutta chileille kyllä :) Minä lisään omaan suunnitelmaan vielä palstasuunnitelman teon, joka jostain syystä jäi syksyllä tekemättä (syytän kehnoa satovuotta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurisellerille minäkin sanon tiukan ein, mutta varsiselleriä kylvän, vaikkei sekään mitään muhkeaa satoa anna. Viime vuonna ostin siemeniä, enkä henno niitä poiskaan heittää, joten rääkkään itseäni minipienillä siemenillä ja hentoisilla sellereillä.

   Poista
 2. Vastaus kohtiin a-e: ei. Ensi kuun alussa rysähtää sitten kaikki kerralla, niin siemenet, siemenperunat, sipulit, mullat, astiat ynnä muut. Ellei sitten jotain elämää suurempaa astu eteen.

  Paitövei. Selleri jees. Koitan tänä vuonna. Ja sitten oli jotain keltaista kesäkurpitsaa ja ties mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, urhea sellerin kokeilija! Totesin, että marketin espanjalainen luomuselleri on yhtä hyvää, ellei jopa parempaa, kuin omakasvattama, mutta onhan se miellyttävämpää ja luontoystävällisempää napsia sellerit omasta pihasta.

   Poista