perjantai 3. huhtikuuta 2015

Puutarhurin kalenteri: huhtikuu

Onko varmasti kaikki siemenet ostettu, koska kohta niitä tarvitaan? Muista myös hankkia narsisseja ja krookuksia piristämään terassia/parveketta/piharuukkuja.

Napsi n. 10 cm:n pätkiä kanukoista ja koristepajuista, laita ne pottiin ja suojaa muovilla, jotta kosteus säilyy. Saat kätevästi uusia pensaiden alkuja syksyllä istutettaviksi.

Tavistomaattien osalta täytyy tarkkailla, alkaako juuret tunkea potin pohjasta pois. Jos alkaa, täytyy ne koulia isompiin potteihin. Kirsikkatomaateissa on oletettavasti jo oikea lehtipari, joten nekin täytyy siirtää isompiin potteihin.

Loppukuusta on aika esikasvattaa timjamia, salviaa ja basilikaa. Ota isohko altakasteluruukku ja kylvä sinne siemeniä. Basilika ja salvia itävät nopsaan; timjami itää nopeasti, mutta kasvaa hitaammin.

Esikylvä maissit ja kaalit.

Jos on a) kasvihuone ja b) aurinkoa, käytä taimia kasvihuoneessa päivähoidossa. Kasvihuoneeseen voi loppukuusta kylvää esikasvuun kurkkua, kurpitsaa, kesäkukkia, mizunaa, rucolaa, pensaspapua – melkeinpä mitä vain, JOS päivälämpötila on reilusti plussalla, eikä yöpakkaset huitele -10:n korvilla. Jos huitelevat, täytyy vieläkin jaksaa odottaa.

Loppukuusta osta orvokkeja ja ripottele piha niitä täyteen.

Tee ostoslista taimikauppaan, kun et kuitenkaan malta pysyä sieltä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti