tiistai 8. syyskuuta 2015

Kun sarvet kohtaavat


Kasvihuone on saanut parina päivänä olla oman onnensa nojassa. Kylmä ja kostea sää pitää huolen siitä, ettei kasvarin ovea availla turhaan, eikä kasveja tarvitse kastella.

Tänään kurkistin sisään ja ensimmäisenä näin tyvestään katkenneen Marconi purplen. Mitä lie tapahtunut; ei sillä niin paljoa hedelmiä ollut, että se niiden painosta olisi katkennut. Napsin chilit talteen ja uskaltauduin maistamaan yhtä ihan tuoreeltaan - Marconin kun sanotaan olevan mieto chili. Ja niin se onneksi olikin, joten vältyin kyynel-räkä-kuola -kohtaukselta, toisin kuin viime vuonna, jolloin haukkasin Espeletteä luullen sitä paprikaksi...

Marconissa on hyvä, rehellinen chilin maku, eikä yhtään poltetta. Kypsyessään siihen kuulemma tulee makeutta, mutta tämän katkenneen kaiffarin hedelmät eivät ehtineet kypsyä. Vielä on kasvarissa toinen jäljellä. Toivottavasti sen hedelmät tekevät kaikki ne luvatut taivaanrannan värit, jotta pääsen kokemaan myös koko makukirjon.

Ensimmäinen Bullhorn mix -paprika oli sen sijaan kypsynyt (jätin paprikoiden ja chilien nimitikut paikoilleen, jotten - Espelette-episodista oppineena - mene vahingossa sekoittamaan keltaista paprikaa ja Hungarian yellow wax -chiliä). Ylpeänä poimin sen ja ajattelin yllättää chefin, kunnes huomasin paprikassa olevan reiän. No, mitä nyt yhdestä reiästä! Paitsi että se osoittautui käymälän reiäksi: etana oli narskutellut tiensä paprikan sisään, kakkaillut sinne ja saanut sisuksen mätänemään. Ehdotankin uudeksi (uhkaavaksi etanankuulustelu-) loruksi: etana, etana, näytä sarves, aiotko kakata paprikaan? Jos sarvet näkyvät, niin etana muilutetaan lentorahtina tontin rajojen ulkopuolelle.

4 kommenttia:

 1. HIh, tänä kesänä on etanoita pyörinyt meidänkin pihallamme oikein riesaksi asti. Onneksi sentään ei kaikki ole niillekään kelvannut. (tai eivät ole ehtineet sinne saakka)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä etanat olivat muutaman vuoden pois ja luulin, että lehtokotilot on ne karkottaneet, mutta tänä vuonna etanat tulivat takaisin.

   Poista
 2. Juuri parpatin omassa blogissani etanaongelmasta. Se on todella harvinaista täällä, en tiedä mikä ihmeen inventaario niillä tänä kesänä on. Ryökäleet söivät kaalit, osan daalioista ja etenkin ritarinkannukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotilotkin rakastavat ritarinkannuksia. Täytyy ens keväänä kylvää Ferramolia koko tontti täyteen.

   Poista