keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Puutarhurin kalenteri: syyskuu

Keskellä sadonkorjuuähkyä muista vielä se, että nyt metsätkin alkavat tarjota parastaan, joten nappaa kori ja sieniveitsi mukaan ja lähde sienestämään (vaikka kaapit tursuavat edellisvuotisia tattilastuja).

Muista tilata syyssipulit. Itselle nootiksi, että käy myöhemmin tässä kuussa tsekkaamassa siemenkauppa.comin valkosipulivalikoima! Viime vuonna päädyin sivulle vasta, kun olin chilinsiemeniä etsimässä ja olin jo ostanut talvivalkosipulit. Harmitti, sillä tuolla oli monia mielenkiintoisia lajikkeita.

Tarkan euron puutarhurin kannattaa kytätä kauppojen siemenhyllyjä, lannoitteita, multia ja kasveja. Nyt niitä nimittäin saa halvalla, kun taimipihat ovat menossa kiinni ja marketit vaihtavat syysvalikoimaan. Astiataimia voi istuttaa niin kauan kuin maa on sula.

Pidä kasvit kasvihuoneessa mahdollisimman pitkään, jotta niiden hedelmät saavat aurinkoa ja kypsyvät. Sisätiloissa niiden maku ei tule yhtä hyväksi.

2 kommenttia:

  1. Minä olen pitäytynyt valkosipulin Aleksandra-lajikkeessa. Kerran kokeilin jotain muuta, eikä se mennyt meillä yli talven. Mikä on sinun suosikki?

    VastaaPoista
  2. Mä olen suurimman osan ostanut Kauppilasta, ja nimike on ollut vain "talvivalkosipuli". Joskus on lähitaimikaupassa ollut ihan nimellinenkin lajike, mutta nimi on ollut niin epäinspiroiva (tyyliin "Siperia"), ettei ole jäänyt mieleen. Tarviikin kokeilla Aleksandraa, jos jostain sitä eteen tulee, kiitos vinkistä :-)

    VastaaPoista