sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Kevättä kohti

Keskiviikkoon asti saa vielä tuoksutella hyasintteja, katsella joulukoristeita ja laulaa joululauluja (tosin nyt päässä soi Irwinin Poing Poing, joka tarttui eiliseltä kauppareissulta mukaan, aaarghhhh!), sitten pakataan joulu varastoon ja haetaan talo täyteen tulppaaneja.

Kun päivä on jo ihan selkeästi pidentynyt, on ajatuksissa kesä ja kukkaset, ja niinpä napsin rönsyliljasta rönsyjä juurtumaan. Niistä saa hyvää ruukuntäytettä kesäkukka-asetelmiin.

Lankomies oli jo ehtinyt varustautua parin viikon päästä alkavaan esikasvatuskauteen taimimullalla. Meiltä ei sellaista luksusta kovin helpolla löydy, joten oli tyydyttävä pussilliseen tavallista kukkamultaa. Kyllä ne chilit ja paprikat siinäkin itää. Tänä vuonna täytyy muistaa pitää herkkähipiäiset chilit lämpiminä. Viime vuonna eivät millään suostuneet itämään, kun multa oli liian kylmää.

Ihan kohta se on täällä. Kevät. (No joo, keskiviikolle lupasivat -21 C,ja talvi kestää taas tammikuusta juhannukseen, mutta voihan sitä olla jo henkisesti kevät.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti