keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Versoja ja vuoden eka sesonkibongaus

Chef mieli Fiskarsin pömpeliin lisää täytettä ja keksi, että kaupasta voitaisiin ostaa herneenversoja, kun ne on mukavia aamiaisleivän päällä. Kaapista kuitenkin löytyi kuivattuja herneitä, joten upotin niitä multaan. Ovat halvempia kuin kaupan versot ja kestävät myös pidempään.

Samalla kylvin Seeds of Italyn vesikrassia, joka on virkistävän pippurinen lisä leipien ja kananmunien päälle sekä salaattiin.

Pari viime vuotta on tullut ihmeteltyä, miten vinksalleen kauppojen sesongit ovat menneet muunkin kuin ruuan suhteen. Pakkasenkestäviä pallokrysanteemeja mainostetaan jo heinäkuussa, ja viime vuonna kärhöt ilmestyi Prismoihin maaliskuussa! Ikeassa tuli viime viikonloppuna koettua WTF-hetki, kun hyasinttien lomassa oli iloisenkeltaisia narsissiruukkuja. Samoin Bauhaus tms. mainosti jo narsisseja.

Tokihan ilmastonmuutos mahdollistaa kaikenlaista, mutta edelleen narsissit kestävät max. -10 asteen pakkaset; ei -29:n. Voitaisiin siis pistää niitä myyntiin vasta maaliskuussa, jookos, jolloin niitä voi laittaa myös terassille ja pihalle. Ja ois niinkö keväisempi fiilis muutenkin. Eikä kärhöjä voi istuttaa ulos ennen kesäkuuta, vaikka toukokuu olisi kuinka helteinen, ja harvalla on otolliset tilat säilöä kärhöjä 3 kuukautta.

No, yhden kaupan mainosposti kehotti jo varautumaan ystävänpäivään, ja eiköhän ne laskiaispullat ja runebergit ole jo kohta kauppojen hyllyissä...

5 kommenttia:

 1. Samanlaisin ajatuksin täällä. Viikko sitten näin laskiaispullia jo myynnissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne siis on jo myynnissä, voi hyvä ihme. Sesongit menettää merkityksensä, kun kaikkea saa koko ajan.

   Poista
 2. Joo, minusta tämä on mennyt ihan älyttömän ärsyttäväksi. Just äsken bongasin instasta esikoita ja hehkuttamista että ensimmäiset kevään merkit. *tähän rumasana* nyt on tammikuun alku, kunnolla lunta ja pakkasta ja nyt nautitaan TALVESTA (tai itketään ja nautitaan ne, jotka ei siitä pidä). Mitä silloin toukokuussa tehdään, jos tammikuussa hehkutetaan kevättä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuussa varmaan tehdään kanerva-asetelmia.
   Mahtaakohan ne esikot kestää sen 4 kk, minkä jälkeen ne voi istuttaa ulos...

   Poista
 3. En ole saanut yhtään esikkoa kestämään sitä aikaa että saisin ne ulos istutettua.
  Laskiaispullia myydään jo täyttä häkää! Kevätmessut ovat tänä vuonna "vasta" huhtikuussa (7.-10.4.), yleensä nekin ovat olleet maaliskuun puolella.

  VastaaPoista