keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Rökt röra


Strömsö teki kokoelmajakson viime vuoden parhaista paloista, ja yksi parhaimmista oli Paul Svenssonin luksusversio gubbrörasta, jota chef päätti heti kokeilla, joskin niin, että anjoviksen sijaan sotkutetaan joukkoon savukalaa. Hetki meni, ennen kuin tarpeeksi tuoretta kalaa osui näköpiiriin, mutta lauantaina päästiin savustamaan tuore nieriä ja sunnuntaina kasattiin gubbröra.

Ruissipsien sijaan tehtiin krutonkeja omasta leivästä, ja viiriäisen munat korvattiin kanan sellaisilla. Perunat oli omasta pihasta (tai no, pakastimesta), mutta sipulit, ruohosipuli ja tilli marketista.

Omituisin osa Paulin gubbröraa oli ruskistetusta voista tehty kastike. Voita ruskistettiin miedolla lämmöllä, koko ajan vatkaten, ja kun voi oli pähkinänruskeaa, se kaadettiin kylmään kasariin, jotta ruskistuminen loppuu. Tuloksena oli kinuskilta maistuva kastike, jonka sopivuudesta annokseen en ollut ihan varma. Etenkin anjoviksen kanssa se olisi voinut olla melkoisen iu. Strömsön tädin mielestä se oli kuitenkin huippuhyvää, joten ehkä kinuskianjovis on kokeilemisen arvoinen.

Loppu röra paistettiin seuraavana aamuna munakkaaseen ja tarjoiltiin oman leivän päällä. Oli turkasen hyvää silläkin tavalla. Myös koirien mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti