tiistai 2. helmikuuta 2016

Tattia, provolonea ja taleggioa - pizza!

Muistattehan toissavuotisen hurjan tattisadon? Tuppaa meikäläisiltä unohtumaan, kun ne kymmenet tattilastupurkit ovat kulmakaapin perällä. Jauheeksi surautettuna tatit kyllä löytävät tiensä patoihin, leipätaikinaan ja kastikkeisiin, ja uutettiinpa tattijauhetta kokeeksi myös öljyyn, kun chefin suosimaa oliiviöljyä löytyi marketin alelaarista eurolla (oikea hinta 17,90 €; ostettiin loput 5 pulloa), mutta sellaisenaan niitä ei meinaa muistaa käyttää.

Chef muisteli joskus muinoin Italiassa kokemaansa annoskateutta, kun viereiseen pöytään kannettiin juustoisen näköistä pizzaa, ja siitä sitten lähti idea tattipizzasta, johon mäiskitään kasoittain provolonea ja taleggioa. Hyvää oli, sekä tattien että juustojen osalta, joskin provolonea olisi voinut olla kyydissä vielä enemmän. Tatteja täytyy ehdottomasti kantaa ruokapöytään useammin, jotta saa niitä käytettyä pois. Pakkohan sienisadon on oltava valtava ens syksynä, kun viime vuosi meni niin poskelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti