maanantai 3. huhtikuuta 2017

Sitä saa mitä tilaa - eiku...

Tämän vuoden kasvihuoneuutuuden piti olla ananaskirsikka, mutta kun siemenpussista putoili kämmenelle minipieniä siemeniä, arvasin ettei sen esikasvatus tule onnistumaan. Minipienistä siemenistä saan aikaiseksi vain minipieniä taimia.

Hätiin tuli taimikaupan luettelo, jossa tarjottiin ananaskirsikan plugitaimia. Ja kun kasvihuoneessa tilaa riittää, lisäsin tilaukseen myös päärynämelonin plugit. Yllätys oli melkomoinen, kun postipaketista paljastui hyvin hailut ananaskirsikan taimet, jotka olivat varmaan viettäneet alkutaipaleensa pimeän kellarin perukoilla, sekä ylikastellut päärynämelonit, joista yksi oli jo mädäntynyt. Kiiruusti siirsin taimet purkkeihin ja valoon, mutta kuolemantapauksia on tullut lisää.

Kun asiaa ihmettelin puutarhagurulleni, hän osasi heti kertoa, etten ole ainoa, joka on kyseisestä taimikaupasta saanut epäkuranttia tavaraa. Saman kertoi Google. Kauppilan Flörin kanssa sitä oli oppinut niin hyvään, ettei osannut epäilläkään, että joku toinen taimitarha myisi silkkaa kuraa. Nytkin tuolla kodinhoitohuoneessa Flörin keijunmekot, tuoksupelargonit ja verenpisarat kasvavat kohisten, ja olivat paketista otettaessa täydellisen hyvässä kunnossa. Toisin kuin nämä onnettomat.

Olen huono kuluttaja, enkä ala reklamoimaan muutaman euron tähden, mutta opinpa sen, että jos vielä joskus tekee mieli haksahtaa muuhun kuin Flörin postimyyntiin, täytyy ensin konsultoida puutarhagurua ja Googlea.

3 kommenttia:

 1. Kannattaa ehdottomasti reklamoida! Eihän koskaan voi tulla mitään parannusta asioihin, jos vaan purematta niellään kuraa postimyynnistä! Itse olen parista muusta paikasta tilannut, kuin Kauppila-Flöristä, enkä ole toiste siementen lisäksi muuta tilannut. Toisesta paikasta tilasin todella hyvissä ajoin amarylliksiä, ja loppujen lopuksi sain vain korvaavan tuotteen, "haluamani oli loppuunmyyty", ja valittu lajike valikoitui ilman että minua mitenkään informoitiin asiasta. En joutunut siitä sitten lopulta maksamaan, mutta en myöskään tehnyt omaan makuuni "vääränlaisella" joulukukalla.

  Toisesta paikkaa sain vuosia sitten pikkutaimet ihan väärin pakattuina, isossa laatikossa kieri villisti vapaina,ilman minkäänlaista kosteutta, muussaantuneet taimet.. Reklamoin, ja sain asiallisesti pakatut tilalle, ja itseasiassa enemmän mitä tilasin.. Semmoista narinaa minulla, toivottavasti sinulla nyt on kasvuvoimaiset epelit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpa sinullakin erikoiset kokemukset. Ihan käsittämätön nuo laatikossa irrallaan olevat taimet. Mitähän siinä pakkaaja on ajatellut - jos mitään.

   Poista
  2. Jooh, se oli kieltämättä aika hiljentävä kokemus avata innoissaan se paketti, missä odotti olevan ihanan vihreitä pikkutaimia :D Flör-Kauppilallahan on esim. ollut jo vuosia semmoiset näppärät koossapitävät tukevat pakkaukset pikkutaimille, ja nämä... noh, oisko osunut joku aloittelija ajatuksissaan pakkaamaan :P

   Poista