lauantai 26. helmikuuta 2022

Anoppi goes punk

 

Niinhän siinä sitten kävi, että loman alkajaisiksi tilaukseen lähtivät kultaköynnökset Marble queen ja Happy leaf, ja samalla myönnyin laittamaan ostoskoriin kapealehtisen anopinkielen Fernwood punkin, vaikka se melko hintava olikin. Mutta kun iski himo saada taloon hitusen hoikempi anoppi. Tilaus lähti Pukinmäen puutarhaan, koska siellä oli valikoimassa nuo kaikki (plus monta, monta muuta, mutta koska kyseessä oli ensimmäinen tilaus Pukinmäeltä, maltoin mieleni).

Tilaus käsiteltiin nopeasti, mutta Kangasalan suuntaan se lähti vasta torstaina ja jouduin jännittämään ehtivätkö kasvit vielä tämän loman aikana perille vai joudunko pitkittämään multashowta ens viikolle. Tomaatit nimittäin olivat venähtäneet pituutta jo sen verran, että kolmas ja viimeinen potitus oli edessä. Tosin edelleenkin se multa puuttui.

Ja niin puuttui kultaköynnöksille amppelikin. Kyllästyin itse häkkäämääni ruukku-metalliketju-rautalanka-häksätykseen ja olin ihan varma, että tässä makramee-buumissa kaupat pullistelisivat erilaisista naruamppeleista, mutta mitä vielä! Kasarityylinen siima-meets-simpukka -amppeli löytyi, mutta naruversiota joutui ihan tosissaan metsästämään, kunnes pienestä kivijalkasisustusputiikista löytyi makrameeamppeli, ja sekin vain mustana.

Eilen ehdittiin Luigin kanssa markettiin, josta löytyi muutama pussi multaa, ja illalla tuli tekstari, että viherkasvitilaus odottaa lähikaupassa. Muutamasta verkkokaupasta olen viherkasveja tilannut, eikä Pukinmäki valitettavasti ollut sieltä parhaimmasta päästä. Kasveissa oli ruskeita laikkuja ja reikiä, mutta plussaa oli se, että kasvien mukana tuli pari pussia petopunkkeja siltä varalta, että mullassa lymyilee ripsiäisiä sun muita hirviöitä.

Tomaatit sujahti tänään isoihin potteihin ja ehdittiinpä jopa kesäkeittiöön grillaamaan luomupossua. Huomiseksi pitää vielä keksiä kaikkea kivaa, jottei sunnuntaiahdistus iske. Voi niitä kolmea hyvää vuotta, jolloin töihin oli kiva mennä. 

Olen myös sitä mieltä, että jos naiset johtaisivat maailmaa, ei sotia olisi. Eikä liikakansoitusta, pöhlöyttä tai ilmastonmuutosta. Pohjanmaa-elokuvaa siteeraten: "Kaikki maailman viisaus asuu vanhoissa naisissa". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti