sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Tunnin pakomatka

 

Koko syksyn haaveilin viikonlopusta vuokramökillä, mutta sen verran oli kaiken maailman hösellystä, ettei tullut hyvää saumaa lähteä, enkä oikeastaan jaksanut asian eteen mitään tehdäkään. Työkiireiden keskellä piti tyrkätä talviloma johonkin kohti kalenteria, ja kun paremmalla puoliskolla ei uuden duunin takia ole talvilomaa, tyrkkäsin lomani itsevaltaisesti juuri tähän. Ja varasin sen mökin.

Nykyään meidän mökkeily on matala aita -tyylistä: alueeksi valitaan Pirkanmaa, kun ei haluta viettää aikaa autossa tuntia kauempaa, ja matkan varrelta ostetaan aamiaistarpeet (tee toki otetaan kotoa, kun ei edes mökillä haluta itseämme rääkätä Liptonilla). Googlesta katsotaan lähistön ruokatarjonta (eli ABC tai kebabbila), josta napataan ruuat mukaan. Sitten vaan mökille lukemaan toisten vierailijoiden jättämiä lehtiä ja katsomaan ö-luokan DVD-elokuvia. Löytyipä yhdestä mökistä jopa kasettisoitin ja läjäpäin humppakasetteja, joten äänimaailmakin vaihtui kotitoimiston ATK-naputuksesta Airiston valssiin (että se soi vieläkin päässä!).

Koska oltiin mökkivarauksen kanssa myöhään liikkeellä, ei tarjonta ollut kovinkaan suuri, mutta iskin heti silmäni Mouhijärven rannalla olevaan mökkiin, joka osoittautuikin kivaksi: moderni, nätti, siisti, hyvin varusteltu ja isot ikkunat kohti järvenselkää. Lunta sattui noilla hoodeilla olemaan puolet siitä, mitä meillä, ja sekin vähä oli pakkautunut järvellä tiiviiksi, joten päästiin tekemään lenkkejä ilman järjetöntä kahlaamista.

Hanskavarkaat vauhdissa

Koska oltiin oltu hiukan suurpiirteisiä pakkaamisvaiheessa, oli toiselta unohtunut ulkoiluhousut ja toiselta hiusharja, joten jouduttiin käymään ihan ihmisten ilmoillakin Häijään Säästömarketissa ostoksilla, mutta samalla saatiin tekosyy käydä Herkkujuustolan juustotuvassa, joka tosin oli pettymys. Tarjonta oli kovin vähäistä, eikä varsinaista ruokapuolta mainostettu mitenkään, joten ei tiedetty onko se edes auki ja mitä sieltä mahdollisesti saisi. Lounaaksi napattiin mukaan todella hyvät Rote Hexe -juustolla täytetyt jätticroissantit.

Oli tää parempaa kuin kebab.

Kotimatkalla tehtiin sightseeing-kiepaus Nokian Siuron kautta, jonne täytyy kesällä lähteä turistiksi: kauniita vanhoja taloja ja kartanoita ja vesistöjä. Ja tietysti Koski-baari.

Kun on viikonlopun ollut arkea paossa, jaksaa (ehkä) taas katsella naapurin vanhan navetan seinää ja tehdä miljoonatta kertaa lumitöitä (huomiselle luvattu taas melkoinen myräkkä). Eikä talviloma ihan silkkaa talvea ole: tomaatteja saa jo potittaa isompiin ruukkuihin ja kylvää kirsikkatomaatit. Huonekasvitkin pitäisi kylvettää ja osalle vaihtaa multa. Nukkumatista täytyy ottaa pistokkaita ja muutamat anopit jakaa useammaksi kasviksi. Tyhmyyksissäni menin lukemaan inhoamistani kultaköynnöksistä, kun marketista parilla eurolla ostettu N'joy alkoi kolmen vuoden juromisen jälkeen kasvaa ja huomasin, että kaikesta huolimatta ehkä tarvin Marble queenin ja Shangri lan. Happy leafkin ois kiva.

2 kommenttia:

  1. Mä haluisin kanssa käydä... jossain. En vaan tiedä missä. Beibellä on muutaman viikon päästä talviloma. Ajattelin kanssa olla vähän lomalla silloin. Tai eihän mulla ole suunniteltuja töitä sille kuin maanantaina, mutta en aio ottaakkaan.
    Ehdotin Beibelle, että lähdetään kanssa johonkin mökille. Se ei oikein ymmärtänyt pointtia. Miksi mennä johonkin, missä on ihan samat hommat kuin kotona? Niin no, ehkä pitää myydä ideaa jollain toisella lähestymistavalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maiseman vaihtaminen tekee kyllä hyvää, etenkin kaiken tämän koronakökkimisen jälkeen. Haaveilin jo parista yöstä Siuron Knuutilan kartanon aittahotellissa. Koski-baariin lounaalle ja sitten kävelemään kauniiden talojen lomassa ja bongailemaan koskikaroja Siuronkosken rannalle.
      Hauskaa, muuten, että olet Raudanmaalla! Ex-kollega Mirka H on ollut siellä toimintaa puuhaamassa :-)

      Poista