tiistai 9. toukokuuta 2023

Nytkö se alkaa?

 

Tämänvuotisen viljelysvapaan viljelyspäivä koitti tänään, 9 päivää myöhemmin kuin normaalisti. Yöpakkasia on edelleen, joten maa on kylmää ja osin jopa roudassa. Ei ole hirveästi innostanut ruveta pakastamaan siemeniä kasvimaalla. Mutta kyllähän sään on nyt ruvettava lämpenemään, muutenhan tämä kasvukausi menee ihan  puihin.

Viikonloppuna ahkeroin tomaatit, chilit ja paprikat loppusijoitukseensa. Muutama chili ja paprika täytyi saksia, kun näyttivät enemmänkin köynnöskasveilta kuin capsicumeilta, mutta eivät tuntuneet ottavan siitä nokkiinsa. Ilahduttavasti taimilaatikoiden uumenista löytyi Honeybeetä ja Sugar rush stripeya. Olin jo ehtinyt unohtaa moisia kylväneeni. Peliväline vaan loppui harmittavasti kesken, kun 24 x 40 l multaa ei riittänyt ihan kaikkiin ruukkuihin, mutta Luigi della Casa lupasi hakea tänään uuden setin lisää, jotta vaimo pääsee jatkamaan harrastusta.

Tämä päivä menee siis kasvimaiden kimpussa ja huomiselle mietin pihalammen ojan avaamista ja kameleonttilehden istuttamista lammen rannalle, kun se kuulemma pärjää Suomen luonnossa ihan itsekseenkin. Eilisen vietin ikkunoita ja verhoja pesten ja siinä samalla mietin viikon agendaa. Verhoja pyykkinarulle ripustaessa silmät osuivat kasvihuoneen takana olevaan pottivuoreen, joten sitä pestessä se loppuviikko sitten meneekin, joskin siskon kanssa suunniteltiin Tampere-päivää perjantaille (kenkiä, kynsilakkaa ja hajuvettä - kaiken tämän mullassa möyrimisen jälkeen tarvii tuntea itsensä naiseksi). Uhosin Luigille, että viikonloppuna korkataan kesän uimakausi, kun ehkä tarkenee olla sekunti pelkät uikkarit päällä.

Oiskohan se nyt sitten täällä, kevät :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti