maanantai 21. elokuuta 2023

Sadonkorjuuseisokki

 

Korjuuntuu, korjuuntuu
Sadonkorjuuloma on edennyt puoliväliin, mutta sadonkorjuu on ollut pysähdyksissä jo neljä päivää. Ensin sadonkorjaaja sairastui johonkin ihme ebolaan, joka vilutti, sai joka paikan särkemään ja kirsikkana kakun päällä ajatuksenkin ruuasta etomaan niin paljon, että vessanpytyn halaus oli lähellä - jos siis pytylle olisi ollut jotain tarjottavaa. Parista lasillisesta mehua ja yhdestä nektariinista ei ihan hirveästi irtoa.

No, ebola lienee toivottavasti jo menneisyyttä, tosin toinen koira sai oman ebolansa, joka osui toisesta päästä olohuoneen matoille ja pahemmasta päästä peräkammarin upouudelle, tiheänukkaiselle matolle. Elähdyttävää aloittaa uusi viikko kuuraamalla pesusienellä ripulia pois nukkamatosta.

Tänään oli tarkoitus nostaa ylös jälleen yksi penkillinen perunaa ja esikeittää ne pakastimeen, mutta eiköhän vain joku ääliö kakkapökäle (opin termin ohi pyöräilleeltä, isänsä kanssa pyöräilemiseen ilmeisen tuskastuneelta pikkutytöltä) ylläpidä jo kolmatta päivää niin järjetöntä sähkön hintaa, ettei tule kuuloonkaan ruveta napsuttelemaan hellaa päälle. On tuo pörssisähkö kyllä yksi megaluokan huijaus. Ääliö kakkapökäle jossain keksii, että nyt ehkä melkein vois olla tällainen mahdollinen kriisinaiheuttaja, joten nostetaan hinnat pilviin. Kyllä saisi naiset ottaa tämänkin homman haltuun, niin asiat perustuisivat faktoihin, eikä spekulointeihin.

Mutta tänään ei siis keitetä mitään, joten pidän pilkkomispäivän. Ebolan aikana on taas paprikoita ja chilejä kypsynyt, ja edellisiäkin on jääkaapin vihanneslaatikko täynnä, joten keskityn pilkkomaan ne pakastimeen. Onpahan jotain korjattu.

PS. On se kumma, että vaikka on 4 päivää syömättä, ei ole yhtään laihtunut. Ihan huijausta.

2 kommenttia:

  1. No onpa harmi, että siellä parasta lomaa vaivaa sairastaminen. Minun on kyllä tullut hellaa käytettyä kovillakin sähkönhinnoilla, uuni vaan on silloin käyttämättä. Ajoitin kyllä tänään ruuan laiton sille yhdelle vähän halvemmalle tunnille, laitoin perunakattilan kiehumaan tasan viideltä, hih. Tämän sadonkorjaajan piti lähteä hakemaan tilliä kurkkujen sekaan laitettavaksi, mutta mokoma alkoi sellainen sade ettei huvita. Ei voi sääennustuksiin luottaa nyt yhtään, ei yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Piti niin olla lämmin ja aurinkoinen viikko, mutta nyt luvataankin sadetta joka päivälle. Eikä sähkön hinta näköjään edelleenkään hellitä. Taidan kuitenkin painua tuonne tihkuun nostamaan perunat ja sitten esikeittämään ne kallilla hinnalla. Sato ei anna odotuttaa itseään.

      Poista