keskiviikko 9. elokuuta 2023

Homeus maximus

Ei suosi tämä kasvukausi pienviljelijää. Kylmyys > kuivuus > kuumuus > märkyys ja jatkuvat kylmät yöt ovat aiheuttaneet sen, että mikään ei etene kasvimaalla eikä -huoneessa. Herneestä tuli vain kourallinen satoa, kun se alkoi kukkia heinäkuun märkyydessä, jolloin pölyttäjät eivät olleet liikenteessä. Pavuista ei ole tietoakaan, ei edes härkäpavusta, joka iti luokattoman huonosti. Kurpitsat ovat minipieniä, kun heinäkuun kylmyydessä tekivät vain mieskukkia, ja vasta nyt alkavat kesäkurpitsat kukkia, kun ne piti hallayön jälkeen uusintakylvää.

Eniten surettaa surkeaakin surkeampi kasvihuone, jossa homeitiöt vain pöllyävät. Kurkuista olen nyhtänyt homeisiä lehtiä ämpärikaupalla, ja tomaatitkin mieluummin homehduttavat hedelmänsä kuin kypsyttävät ne. Eikä tomaatteihin ole kunnon makua kertynyt, kun aurinko pysyi piilossa suurimman osan heinäkuuta.

Kunpa elokuu nyt pysyisi aurinkoisena, rutikuivana ja lämpimänä, jotta edes muutamat tomaatit ja chilit vielä kypsyisivät ja maustuisivat. Sadonkorjuuloma alkaa maanantaina, joten olisi kiva jos olisi jotakin sadonkorjattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti