maanantai 30. lokakuuta 2023

Vogelfutterstation ja valoa risukasaan

 

Halloweentulppaanit

Että voi olla vaikeaa niinkin yksinkertainen asia kuin linnunruokinta-automaatin osto. Muutama vuosi saatiin nauttia kauniista ja helppokäyttöisistä Nelson Gardenin ruokinta-automaateista, kunnes raivopäinen orava repi automaattien aukkojen muovisuojat, ja siemenet alkoi valua maahan. Muovisuojia korjattiin ja liimattiin ja keksittiin niille korvaajia, mutta tänä vuonna oli pakko myöntää, että orava voitti. Etenkin kun se oppi avaamaan automaattien kannet ja tunkemaan itsensä sinne sisään.

No, eihän siinä mitään, uusien automaattien ostoon vain. Vaan kaupoissapa oli vain sellaisia, joista ei pähkinät mahdu ulos, ja pähkinöille puolestaan tarjottiin verkosta tehtyä automaattia, jossa pähkinät olisivat sään ja homeen armoilla. Verkkokauppaan, siis. Mutta netin automaateista oli vaikea ottaa selville, käyvätkö niihin pähkinät vai ei. Ja sitten kun katse osui sellaiseen, johon varmasti menee myös pähkinät, hinta pompsahtikin lähemmäs viittäkymmentä euroa :-0 Juu, rakastan tirppojani, mutta viidelläkympillä saa jo aika paljon sitä ruokaakin.

Briteistä olisi saanut orava-proofeja versioita, mutta brexit. Lopulta apuun tuli Saksan Amazon, josta löytyi Vogelfutterstation 19 eurolla. Nyt yritetään pitää vanhat automaatit kasassa siihen asti, että tilaus saapuu Kangasalle.

Työrisukasa alkoi valaistua, kun yhtäkkiä pyydettiin ihan uudelle asiakkaalle haastatteluun. Kaipasivat kokoaikaista ja pitkäaikaista työntekijää, ja sen verran hyvin meni haastattelu, että aloitan ihan kohtapuoliin. Mukava saada pitkästä aikaa tiimi, jonka kanssa tehdä töitä ja pähkäillä asioita. Alkoi jo olla kovin yksinäistä tämä töiden teko täysin yksin ja ilman apuja.

2 kommenttia:

  1. Onpa ihania uutisia työrisukasasta, joko olet aloittanut uutta? Kun nykyajan työelämä on mitä on, niin kyllähän ne mukavat työkaverit ovat kaiken jaksamisen tukena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, aloitin kolme viikkoa sitten. On tosi mukava olla parin vuoden tauon jälkeen osa työyhteisöä, ja porukka vaikuttaa kivalta. Yllättävä plussa on myös se, että paikan ruokala on firman oma ja siellä ruoka on todella hyvää - ja halpaa! Kulhollinen monipuolista salaattia, jossa on myös lämpimiä elementtejä, maksaa viitisen euroa. Ei tarvitse omia eväitä raahata mukana :-)

      Poista