sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Flan di tagliolini

Valitettavasti en vieraidensaapumistohinoissa huomannut ottaa kuvaa, mutta tähän kohti voi kuvitella kullankeltaisen kohokkaan. Reseptin halusin blogata muistiin, jottei se toista kertaa unohdu. Alkuperäinen ohje on jostain siskon vanhasta, italialaisesta keittokirjasta.

50 g voita
- sulata pannulla
0,75 dl vehnäjauhoa
- sekoita voin joukkoon ja anna kypsyä pari minuuttia. Älä ruskista.
5 dl maitoa
- sekoita joukkoon ja keitä, kunnes kastike on paksua
suolaa
mustapippuria
muskottia
2 dl raastettua parmesania
50 g voita
- lisää kastikkeeseen ja anna jäähtyä hieman
4 munanvalkuaista (ei hätää, keltuaiset käytetään kans)
- vatkaa vaahdoksi
250 g tagliolinia (ohutta tuorepastaa)
- keitä kypsäksi (1 min.)
4 munankeltuaista
valutetut tagliolinit
valkuaisvaahto
- lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen
- kaada vuokaan
- paista 200 C/40 min

Lempeää ja juustoista, ja maku säilyy hyvänä myös seuraavaan päivään.

3 kommenttia:

  1. Siis jonkunlaista pastakohokasta ? - mielenkiintoista...

    VastaaPoista
  2. Tuunattu makaronilaatikko. Ja aivan älyttömän hyvää! Kiitos! <3

    VastaaPoista
  3. Jep, pastakohokkaaksi tuota vois nimittää. Yllättävän hyvää, vaikka onkin noin simppeli resepti.

    VastaaPoista