sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Vuoden viimeinen sadonkorjuu

Hiukan rautakankea hyväksikäyttämällä saatiin vuoden viimeinen sadonkorjuu tehtyä. Talvi nääs yllätti puutarhurin. Muutama purjo naksahti poikki pakkasessa, mutta suurin osa saatiin kotikeittiöön. Vähän päheetä saada vielä tähän aikaan vuodesta (ja lumen alta) satoa.

Chef oli jo aikaa sitten visioinut purjopiirakan, ja kun muutama purjo tuntui hiukan pakkasen runtelemalta, oli piirakan aika. Pohjalle murotaikina Joanne Harrisin ohjeella (100 g voita, 200 g jauhoa, 1 tl suolaa, 1 muna), tosin chef oli tehnyt vaimolleen jullikan ja ottanut 150 g voita lämpiämään. Ei ihme, että taikina oli ällön tahmaista ja tarttui kaikkeen muuhun paitsi piirakkavuokaan. Lopputulos oli tosin parempi kuin alkuperäinen ohje, joten tämä jäi meillä käyttöön.

Päälle silputtiin purjon lisäksi hiukan kylmäsavustettua poron ulkofilettä ja Lidlin Englanti-viikoilta hamstrattua vanhaa cheddaria, ja vatkattiin parit kananmunat kermatilkassa. Kun ei jaksettu purjoja erikseen kuullottaa, laitettiin uuni vähän pienemmälle (180 C) ja annettiin piirakan muhia siellä 50 min. sillä välin kun asetettiin jänisverkkoja hedelmäpuiden ympärille (kreivin aikaan - jo seuraavana yönä oli rusakko käynyt kokeilemassa onneaan).

Purjoja jäi vielä monta pötköä jäljelle. Että se osaa olla hyvää ihan vain voissa kuullotettuna.

1 kommentti:

  1. Siinä on vähän sissitunnelmaa, kun hakkaa jäistä maata saadakseen syötävää. Kaiken kruunaa otsalamppu ja tavoitekasviksen viereen pykätty lyhty:)

    VastaaPoista