keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Karitsanpotkaa pitkän kaavan mukaan

Viime vuosina on tullut koettua hienoja hetkiä hitaasti kypsytetyn ruoan kanssa. Muutamassa vähän paremmassa ravintolassa maistamani häränhäntäragut ja muut ns. huonoista ruhonosista tehdyt ruoat ovat tehneet suuren vaikutuksen. Hiljaa hyvä tulee. Niin ja Suomessahan tähän on hyvät puitteet, kun pari kuukautta vuodesta on pimeää ja märkää, eikä mihinkään tee oikein mieli mennä! Silloin voi keskittyä tekemään hienoja pataruokia tuhtien punkkujen seuraksi. Sounds like a plan?

Otetaan karitsanpotkaa ja ruskistetaan kauttaaltaan. Sitten potkat pataan. Mukaan reiluina paloina palsternakkaa, sipulia, lanttua sekä porkkanaa. Ja tietysti valkosipulia. Yrttejä maun mukaan. Lisätään vettä, puljonkia sekä punkkua, kunnes potkat ovat lähes peittyneet. Haudutellaan alhaisessa lämpötilassa (120-140 astetta) noin 9 tuntia. Tai jos haluaa niin yön yli 100 asteessa. Tämmöisen käsittelyn jälkeen liha vain tipahtelee luista.

Eikä siinä vielä kaikki. Irroitetaan lihat luista ja muutamista vielä sinnittelevistä rustonpalasista ja pistetään pannulle pataliemen kanssa jatkojalostukseen. Annetaan muhia kunnes pataliemi keittyy mukavasti kokoon. Maustetaan pienellä lorauksella kermaa ja tuoreyrteillä. Tarkistetaan maku.

Lopputuloksena on niin hyvä lihan aromi, ettei kyllä mikään file pärjää. Oheen taisimme tehdä maustettua couscousia sekä salaattia. Toimii.


3 kommenttia:

 1. Eikä mitään voita sitä tuoksua, mikä kotona tulvii vastaan padan hautuessa uunissa...

  Minustakin pitkään haudutetut lihat ovat herkkua. Viimeksi syötiin ua meilläkin uunissa haudutettua lammasta - taidan blogata reseptinkin piakkoin.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuoksun voi miltei tuntea nenässä ;-)

  VastaaPoista
 3. Pitkään haudutetut ruoat ovat aivan ihania tähän aikaan vuodesta :) herkullinen resepti sinulla, 9 tuntia on huikea aika haudutukseen!

  VastaaPoista