maanantai 5. marraskuuta 2012

Valmiina uuteen kauteen

Ihan hyvin vois tulla jo kevät. Thompson & Morganin paketti saapui postilaatikkoon, ja Kukkarin setä toi 600 litraa multaa pihaan. Uusi kasvukausi vois siis jo alkaa tämän sysipimeän kurakauden sijaan.

Ja mitä meillä ensi kesänä syödään? Ruusupapua Achievement merit (voiko olla enää vaikuttavampaa nimeä!), härkäpapua Dreadnought, punajuurta Kestrel, maissia Butterscotch (tästä lajikkeesta en luovu), kurkkua Burpless tasty green (enkä tästä), kirsikkatomaattia Sungold (enkä tästäkään), chiliä Pinocchio's nose (joka oli mennyt Englannissa lokalisoimaan nimensä Joe's longiksi. Ei ihan niin hurmaava nimi.), paprikaa Gourmet (hyväksi havaittu lajike tämäkin), tomaattia Super marmande, kurpitsaa Potimarron, ja tietysti kirpakkaa villirucolaa, tilliä, korianteria (itsensä Alan Titchmarshin lajiketta. Ei voi olla huono!) ja kähäräpersiljaa (jep, olen juntti ja pidän kähärästä enemmän kuin sileälehtisestä).

Toivottavasti ensi kesänä ilmastonmuutos on peruttu, ja puutarha tuottaa muutakin kuin saavillisia sadevettä.

6 kommenttia:

 1. No höh, en ehtinyt kimppatilaukseen! Sungoldia tarttee kokeilla täälläkin.

  VastaaPoista
 2. Voi kuule, eihän sitä ihminen yhdellä siementilauksella pärjää. Tämä oli vasta tarvetilaus. Fiilistelytilaus on vielä tekemättä.

  VastaaPoista
 3. Ja ihan siemenestäkö maissia meinaatte saada nousemaan? Ihan ulkonako? Sitä pitänee harkita tulevaksi kesäksi itsekin. Parvekkeellahan mulla oli huimat 2 maissia, valmiita taimia ostin. Hyviä olivat.
  Ja kyllähän sataakin pitää, eikös se sada kaikki omaan laariin mitä ennen juhannusta tulee, vai mitä se maamiehen kalenteri vuodelta 1932 kertookaan...

  VastaaPoista
 4. Tän maamiehen laarikin on jo homeessa :-D

  Juu, ihan siemenestä oon maissia kasvattanut jo muutaman vuoden. Huhtikuun lopulla laitan esikasvatukseen ja kesäkuun alussa kasvimaalle. Hyvin kasvaa ja tuottaa satoa, kunhan muistaa valita aikaisen lajikkeen

  VastaaPoista
 5. Vanhan blogisi innokkaana lukijana olen kaipaillut enemmän näitä puutarha postauksia! Sinulla on mainion sarkastinen huumorintaju ja monesti olen kyyneleet silmissä nauranut hauskoille kirjoituksillesi! Lisää sellaisia juttuja kiitos! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos :-) Eiköhän puutarhajuttuja kohta ala tulla, kunhan saadaan uusi kasvatuskausi käyntiin - ja ihan kohtahan se jo alkaakin, eikö!

  VastaaPoista