sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Luomukanaa toisella tapaa

Entinen kollega jutteli joskus illanvieton lomassa pitkät tovit tuttavansa tekemästä kanaviillokista. Hän kehui vuolaasti mökkireissun lomassa saamaansa annosta. Retkellä tietysti kaikki maistuu paremmalta, mutta reseptin idea oli mielenkiintoinen. Harvoin kana on kovin maukasta, ja hitaasti hyvässä liemessä kypsytettävä lintu oli pakko testata.

Otetaan luomukana, joita onneksi löytyy kiitettävästi nykyään. Pestään ja kuivataan. Laitetaan pataan (tai kattilaan). Mukaan normaalit patajuurekset ja mausteet, itse käytin porkkanaa, selleriä, lanttua, sipulia ja valkosipulia sekä laakerinlehteä, pippuria, suolaa. Mukaan lorautin hieman kanalientä sekä valkkaria. Jos haluaa erikoisemman setin, mukaan voi heittää jouluisia mausteita kuten kanelia, tähtianista, neilikkaa. Vinkkinä vielä että jos linnun jäähdyttää liemessään, sen maku hieman voimistuu.

Haudutellaan kolmesta neljään tuntia keskilämmöllä, kunnes kypsää. Kana pysyi tietysti erittäin mehukkaana. Nautimme koivet sellaisenaan salaatin ja mukana olleilen juureksien kera. Ja seuraavana päivänä tein lopusta linnussa kanakastikkeen yllämainittujen jouluisten mausteiden kanssa.

Olemme nyt useamman kerran syöneet luomukanaa viime vuosina. Ja se on kyllä hyvänmakuista, puhumattakaan ranskalaisesta Bressen kanasta - vaikkakin raaka-aineena miedon makuista verrattuna moneen muuhun lintuun.

2 kommenttia:

  1. Voi, siis mistä löydätte luomukanaa ? ja minkä kokoisena ?
    Minua alkaa yleensä kaupan tiskeillä lähinnä itkettämään harmista, kun katson niitä pienen pieniä broilereita. Varsinkin kun muistelee Ranskan markettien tarjontaa - sieltä löytyy monia muitakin ihania versioita kuin Bressen kana.

    VastaaPoista
  2. Stockan pakasteallas on meidän hovihankkija kanan suhteen - mutta kovin pieniähän nuo kanat sielläkin ovat.

    VastaaPoista