perjantai 8. marraskuuta 2013

Luomukaritsan entrecote ja paahdetut kurpitsaveneet

Lammasmaailman karitsapaketissa oli hieno setti karitsan entrecotea, jossa oli sopivan paljon (= paljon) rasvaa. Muistan, kun ensimmäisen kerran ostimme marketista naudan entrecotea, ja myyjäsetä kehotti hauduttamaan pihvejä pitkään, jotta niistä tulee mureita ja läpikypsiä. Paakarissa entrecotea syödessä saimme puolestaan ohjeeksi vain näyttää pihville pannua. Sanomattakin selvää, kumpaa ohjetta olemme siitä lähtien noudattaneet.

Mehevien pihvien seuraksi chef paahtoi kurpitsasiivuja Nigel Slaterin ohjeella. Siivujen päälle lorautettiin oliiviöljyä ja maustettiin suolalla ja mustapippurilla. Uunissa paahtuivat 200 C/40 min. ja olivat miellyttävän pehmeitä ja maukkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti