lauantai 16. marraskuuta 2013

Mikä ihmeen talviretiisi?

Muina puutarhureina luin Kitchen Gardenia ja törmäsin kuvaan, missä täti nyhti maasta jättimäisiä retiisejä, ja kuvatekstinä oli jotain winter radishista. Siitäpä sitten piti kirmata googlettamaan, ja kuulemma kiinalaiset ja japanilaiset retiisilajikkeet menestyvät viileässä, joten niitä kannattaa kylvää syksyä vasten. Aha. Olisitte aiemmin kertoneet, sillä olin jo ehtinyt tilata vuoden 2014 siemenet.

Uusimmassa Kitchen Gardenissa tosin käytiin läpi ens vuoden siemenuutuudet, joten voi olla, että tässä joutuu vielä yhden tilauksen tekemään. Carminat-papu on kuulemma erityisen maukas, ja perinteinen ranskalainen tomaatti Noire de Crimée suorastaan savuisan makuinen. Ranskalaista talviretiisiä Violet de Gournay olisi tarjolla, ja ois hauska kokeilla Dragon's tongue -rucolaa, kun siinä on hienon pinkit lehtiruodit.

Thompson & Morganin tilaus tuli jo postilaatikkoon. Yllättävän paljon olin tilannut kukkia, mutta onneksi miltei jokaisen kohdalla luki edible flowers, joten eivät ihan täysiä turhuuksia olleet. Mukana tuli vielä pieni kirjanen, jossa oli juttua syötävistä kukista ja muutama ruokaohjekin!

Siinä sitten heräsin aamusella ja tuli niin hyvä mieli, kun muistin, että tänään pääsee kylvämään siemenet kasvimaahan. Kunnes tajusin, että onkin marraskuu, vettä sataa, ja kaksi kolmesta koirasta on kammottavassa mahataudissa. Ei hyvä.

4 kommenttia:

 1. Yhdessä viimekesäisessä pussukassa luki, jotta talvenkestävä, heti aivan -10 asti! Nähtäväksi jää ensi keväänä.

  Pikaista paranemista koirille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Viime yönä käytiin naukserin kanssa ulkona kerran tunnissa klo 24-9 :-/ Tosin pihalle muutti fasaaniperhe, joten naukserilla ei välttämättä ihan joka kerta ollut hätä. Paitsi fasaanihätä.

   Poista
 2. Rapsutus mahavaivaisille koirille. Meilläkin pienempi toipuu y-ä-k-taudista.

  Talvenkestävä retiisi kuulostaa mielenkiintoiselta! Ja sitä pohdimme minun kommenttiboksissa Akviksen kanssa, että mikä on sinun suosikki lehtikaalilajike?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, teilläkinkö on y-ä-k ollut kylässä :-/ Pikaista toipumista sinnekin!
   Vihreän lehtikaalin Half tall kohdalla lukee muistiinpanoissa "reheväkasvuinen, kannattaa kokeilla uudestaan". Punalehtinen Redbor on ollut kans koeviljelyssä, ja ihan hyvin sekin pärjäsi, joskaan ei ollut niin satoisa kuin tuo vihreä. Nuo kähärälehtiset kerää meilläpäin niin hirveästi toukkia, että nykyään kasvatan vain Nero di Toscanaa. Siis jos sitä ei kirpat vie.
   Muita lajikekokeiluja on täällä: http://www.puutarhajahella.blogspot.fi/2013/10/lajikekokeilut-kasvimaalla-10-vuotta.html.

   Poista