Vanhalla, hyvällä Strömsön ohjeella mentiin tämäkin blinikausi, joskin mädiksi saatiin ihan omin pikku kätösin peratun mateen mäti. Parasta mätiä, ehdottomasti (ja juu, käytettiin se pakastimen kautta).
1/3 pussukkaa kuivahiivaa
2,5 dl maitoa
1,5 dl tattarijauhoa
1 dl vehnäjauhoa
¾ dl jogurttia
1 munankeltuainen
1 tl suolaa
1 munanvalkuainen
Sotke munanvalkuaista lukuun ottamatta kaikki keskenään ja anna kohota reilut 30 min. Vaahdota valkuainen kovaksi, sekoita se varovasti taikinaan ja paista voissa.
2,5 dl maitoa
1,5 dl tattarijauhoa
1 dl vehnäjauhoa
¾ dl jogurttia
1 munankeltuainen
1 tl suolaa
1 munanvalkuainen
Sotke munanvalkuaista lukuun ottamatta kaikki keskenään ja anna kohota reilut 30 min. Vaahdota valkuainen kovaksi, sekoita se varovasti taikinaan ja paista voissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti