tiistai 7. lokakuuta 2014

Heippa, esikoiseni!

Ja tosikoiseni ja kolmikoiseni! 10 vuoden palvelemisen jälkeen kasvimaiden reunalaudat alkoivat lahota ja pukata sientä, ja kasvualustat olivat täynnä horsman ja ruusun juuria, joten ryhdyimme purkamaan ihkaensimmäistä, toista ja kolmatta kasvimaatamme. Kyllä niiden olikin jo aika lähteä, sillä yhden oli vallannut jättimäinen raparperi, jolla me ei juuri mitään tehty, kun ei olla raparperin suuria ystäviä. Luigi joutui kampeamaan raparperin irti rautakangella, koska juurakko oli niin valtava. Samalla huomattiin, että raparperi tarjoaa lehtokotiloille oivan talvehtimispaikan, joten sekin oli hyvä syy siirtää moinen monsteri pois kasvimaalta.

Toisessa kasvimaassa oli riehaantunut rakuuna ja kolmannessa oregano, ja näitä irrottaessa löytyi kasvimaiden uumenista vielä 5 perunaa, 1 savoijinkaali ja 1 kurpitsa, eli kokonainen ateria! Oli hiukkasen jäänyt kitkeminen tältä kesältä, kun tiedettiin kasvimaiden vetelevän viimeisiään.

Alunperin oli tarkoitus käyttää osa vapautuvasta alueesta uuden, ison kasvihuoneen perustuksiin, mutta hanke on nyt jäissä, kun ei tuo nykyinen työnantaja kovin varmalta tunnu. Mutta kyllä minä tämän vielä hankin, ennen kuin täytän pyöreät 25.

Koska jäljelle jäi "vain" 5 kasvimaata, tarvitaan tietysti ainkin 2 uutta lisää ens keväälle. Siinähän se talvi menee leppoisasti, kun miettii, mihin ne kannattaa perustaa.

5 kommenttia:

 1. Toi on kylla tylsaa kun tyonteko (tai oikeastaan tyonantaja) tuolla tavalla haittaa harrastuksia, etta pitaa miettia mihin uskaltaa sijoittaa...

  Ja onkos tuo nyt sita paljon puhuttua kiertoviljelya, kun siirrellaan kasvimaita paikasta toiseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tällaisen laiskan kitkijän kiertoviljelyä :-D

   Poista
 2. Siellä raparperit vaan heitetään hunningolle enkä itse ole neljän vuoden yrityksellä saanut mokomaa ensinkään kasvamaan. Perin oudoksuttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Täällä se on suorastaan riesa. Yhden juurakon heitin kompostin taakse maatumaan, ja eikö se peijooni lähtenyt siellä rehottamaan. Liekö savimaan ja tuhdin lannoituksen ystävä.

   Poista
  2. Savinen maa ja paskaa ei olla säästelty... keväällä ostin puutarhakaupasta taimen, kahden viikon kuluttua oli juurikin kadonnut.

   Poista