perjantai 10. lokakuuta 2014

Kauden 2015 eka siementilaus

Ai miten niin ajoissa? 3 kuukauden päästähän nää tarttee jo laittaa esikasvuun!

Kävin pläräämässä muistikirjaani tätä blogausta varten, ja siitähän se googletus sitten lähti. Piti ihan vain tsekata, saako mistään Trinidad perfume- ja Hungarian hot wax -chilejä, ja saihan niitä, osoitteesta http://www.pepperseeds.eu/. Trinidad perfume lähti saman tien ostoskoriin, mutta Hungarian hot waxin vaihdoin Hungarian yellow waxiin, koska sen scovillet on tasan 0, kun taas Hungarian hot waxin scovillet kasvaa sitä mukaa, kun hedelmä muuttuu vihreästä keltaisen kautta punaiseksi.

Koska minimitilaus oli 5 € (postimaksuineen), lähti kyytiin vielä italialainen Marconi purple -paprika, kauniin värinsä ja hyvän grillattavuutensa ansiosta. Olisihan siellä toki ollut tarjolla kuriositeettina myös Penis red- ja Penis yellow -chilit, mutta niissä oli sen verran kovat scovillet, etteivät olisi lautaselle päätyneet, vaan niillä olisi ollut lähinnä... no... dekoratiivinen arvo. Ehkä sitten isommassa kasvihuoneessa.

2 tuntia, ja tilaus oli matkalla Suomeen! Ei lainkaan hullumpaa. Vajaassa viikossa olivat kotipostilaatikossa, ja kaupan päälle oli tullut vielä keskitulisen Orozco-chilin siemeniä. Ainoa miinus oli, että vaikka sivulla sanottiin, ettei luottokorttimaksajien tartte luoda PayPal-tiliä, en itse päässyt maksamisessa muuten eteenpäin. Tai sitten en vain osannut. Mutta seuraavakin chili- ja paprikatilaus luultavasti lähtee tuohon osoitteeseen.

2 kommenttia:

  1. Suosittelen tekemään tilauksen myös Fataliille, nimittäin Aji Fantasy on ihan mielettömän hyvä chili-lajike semmoiselle, joka ei kaipaa paljoa poltetta mutta makua sitäkin enemmän. Se taitaa olla minulla ensimmäinen lajike minulla, jonka käyttö ylittää sadon hyvinäkin vuosina. Ja samalla voi tilata sitten Aji Cristalia (vähän enemmän poltetta) ja vaikka Aji Finlandiaa. Ja...

    VastaaPoista
  2. Minä pöhkö olen aina luullut, että kaikki Ajit on tulisia. Tuo Fantasy kuulostaa kyllä melkoisen houkuttelevalta.

    VastaaPoista