tiistai 13. tammikuuta 2015

Esikasvamassa nyt

Niinhän siinä kävi, etten malttanut odottaa loppuviikkoon, vaan laitoin chilit, paprikan ja varsisellerin esikasvuun, kun kerran viime vuonnakin THE päivä oli 11.1. 

Joe’s long sai levähtää tämän vuoden, kun se on kahtena vuonna tehnyt todella huikean sadon ja sen kuivattuja palkoja ja niistä tehtyä jauhetta on varastossa riittämiin. Mopo oli näköjään lähtenyt käsistä pepperseeds.eu:ssa, kun kylvettäviä chililajikkeita olikin melkoisen paljon. Isompi kasvihuone olisi tullut enemmän kuin tarpeeseen!

Multiin sukelsivat:

 • Marconi purple – italialainen, mieto ja satoisa lajike, joka sopii salaatteihin, wokkeihin ja täytettäväksi. Kypsänä violetti.
 • Trinidad perfume – kuin habanero, mutta täysin mieto chili, jolla kuulemma hieno, savuisa maku. Kypsänä oranssinkeltainen.
 • Hungarian yellow wax – mieto, aromaattinen salaattichili. Kypsänä keltainen.
 • Orozco – pieni, keskitulinen chili, jonka siemenet sain kaupan päälle. Kypsyessään vaihtaa väriä vihreästä mustan, keltaisen ja oranssin kautta punaiseen (go figure).
 • Espelette – chilikastikkeiden kuningatar, joka on mahtava myös savustettuna. 4 siementä oli jäljellä ja niistä puolet lupasin esikasvattaa Chez Jasulle (saat noita muitakin, jos haluat!).


Lisäksi kylvin ilmaissiemeninä saatua Bullhorn mix –paprikaa, joka kypsyy melkoisen myöhään, mutta on mukavan makea maultaan, ja varsiselleriä, jonka pikkiriikkiset siemenet ei ikinä lakkaa ällistyttämästä. Nyt sitten odotellaan, milloin ensimmäiset sirkkalehdet nousevat mullasta.

4 kommenttia:

 1. Voiko kevään julistaa jo alkaneeksi? Minä ajattelin työntää sormet multaan viikonloppuna.

  VastaaPoista
 2. Sillä sekunnilla, kun huomaa kesken palaverin kynsien alla olevan _edelleen_ multaa, voi julistaa kevään alkaneeksi :-)

  VastaaPoista
 3. Minä aloitan puuhan huomenna, chileillä (ja vain niillä) minäkin. Hauska huomata miten erilaisia lajikkeita on listalla, kun tilataan eri paikasta. Tulisuusaste taitaa olla aika samanlainen, ainakin jos jätän huomiotta ne miehen nagat ja muut, joita siis minä en käytä mihinkään.

  VastaaPoista