maanantai 27. kesäkuuta 2016

Bugittaa

Kolme pulloa on jo vihannesystävällistä tuholaismyrkkyä satanut kasvihuoneen kirvojen ja kaalimaiden koiden ylle, mutta yhä kumpiakin on satamäärin. Koit ovat erityisen tykästyneet Nero di Toscanaan ja eri parsakaaleihin ja jättäneet pak choit ja rucolat kirppojen hoideltaviksi. Saa nähdä jääkö kaalisato tänä vuonna vain haaveeksi. Rucolaa kylvin kasvihuoneeseen uudestaan ja tällä kertaa paketoin ruukut tiukasti harsoon, josko se pitäisi tuholaiset loitolla.

Eivätkä vain kasvit ole öttiäisten suosiossa. Ihmisiä kiusaamassa on aivan järjetön määrä hyttysiä. Oheisessa kuvassa on Mosquito magnetin viikon sato: kaikki tuo ruskeanharmaa putu on kuolleita hyttysiä. Ja paarmatkin ovat innostuneet tulemaan mukaan bileisiin. Se tunne, kun hevospaarma rouskauttaa selästä paidan läpi - siinä kyllä tuntee olevansa väkevästi elossa.

Hiukan vapisuttaa myös tontilla vipeltävien myyrien määrä. Tänä vuonna niilläkin on huippusesonkinsa, ja sen kyllä huomaa. Vähän väliä kuuluu vikinää ja rapinaa pihalla. Toistaiseksi ovat pysyneet tontin luonnonvaraisella osalla, joten tuhoja ei ole vielä näkynyt. Nuorempi koirista on onneksi ottanut pihapoliisin roolin ja tekee säännöllisiä tarkastuskierroksia. Tähän mennessä saldona on 3 peltomyyrää ja 1 vesimyyrä.

Plussaa on se, että myös kimalaisia ja kukkakärpäsiä on runsaasti. Alkukesästä niitä pörräsi pergolan laikkuköynnöksessä ja nyt ovat asuttaneet heisien kukinnot niin, että pörinä muistuttaa jo formulakisoja. Metelin määrästä voi päätellä, että vadelmista on tulossa huikea sato, samoin kuin puolukasta.

2 kommenttia:

 1. Raotapa hieman salaisuuksien verhoa, mikä on tämä liemi/sumute jota käytät. Sille olisi tarvetta.

  Hyttysiä on täälläkin, huomaa pahemman kerran kun käy geokätköilemässä :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neudorffin Spruzitia käytän, mutta nyt on ötöjen määrä niin iso, ettei senkään teho tahdo riittää.

   Poista