perjantai 25. maaliskuuta 2022

Brexit todellakin vei perunat

 

Kovasti Larsviken oli perunoitaan tänne lähettämässä, mutta sitten tuli viesti, etteivät lähetäkään, kun brexitin takia eivät saaneet tarpeeksi sellaisia pottuja, joita voi Suomeen myydä. Suomella on siemenperunoille suoja-aluevaatimus. Chef jo säikähti, jäädäänkö tänä vuonna kokonaan ilman oman puutarhan perunoita, sillä viime vuoden perunasato Suomessa oli huono.

Vaimo siitä sitten googlettamaan kotimaisia siemenperunamyyjiä, ja löytyihän niitä muutamia. Lajikkeet ovat vaan sitä samaa vanhaa, jotka on jo moneen kertaan testattu, ja uutuuksina on vain jauhoisia skottipottuja. Mustilan puutarhaan päädyin ja nappasin ostoskoriin Aspargesia, Marabelia ja Annabellea. Ei mikään riemastuttava setti, mutta riittävän hyvä. Toivottavasti lähettävät perunat ripeästi, sillä juhannuspottu pitäisi jo panna kasvihuoneeseen.

Kasvihuoneessa alkoivat kaalikasvit ja samettikukat jo itää. Kylmää keliä lumimyrskyineen ovat luvanneet, mutta eivätköhän nuo kuplamuovin alla pärjää. Jos lämpötila on laskenut alle -20:n, on taimiin tullut kylmävioitusta. Osa on siitäkin selvinnyt, mutta kasvu on selvästi hidastunut. No, sitten laitetaan uudet kylvöt kehiin, jos kevät kovin kylmäksi keikahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti