maanantai 10. heinäkuuta 2023

Voihan Kukkatarhurit!

 

Punakosmos Apricotta
Viimeinkin alkaa siemenestä kasvatetut kesäkukat kukkia, ja kyllähän niitä saa suu auki käydä ihmettelemässä päivittäin. Aivan ihania sävyjä ja muotoja - etenkin näissä Kukkatarhureilta ostetuissa versioissa. Ajatella, ettei tämmöisiä ole ollut ennen edes saatavilla mistään. Vaikka olen vuosia kolunnut erinäisiä siemenkauppoja kotimaassa ja Briteissä, ei tällaisia lajikkeita ole vastaan tullut. Mielettömän hienoa, että Kukkatarhurit ovat nämä tuoneet tarjolle - se varmaan saa muutkin siemenkaupat heräämään, ettei viherturaajat enää tyydy niihin iänikuisiin perusversioihin. Ainakin Mustilaan tuli tälle syksylle tarjolle upeita tulppaaneja, varmaankin Kukkatarhurien tulppaanien innoittamana. Hyvä :-)

Iso-olkikukka Salmon rose

Leijonankita Madame Butterfly bronze with white
Nämä on niin ihania! Pitäisi vain uskaltaa napsia näitä maljakkoon, sillä kukkivat sitä ahkerammin, mitä enemmän niitä leikkaa. 
Vielä on pari mysteerilajiketta nuppuvaiheessa. Toinen lienee koreatömäkukka Black knight, mutta toisesta en ole vielä päässyt selville, mikä se oikein on. Jännitystä riittää siis vielä ainakin tälle viikolle.
Koska kukinta on venynyt heinäkuulle, täytyy kevättalvella aloittaa esikasvatus aiemmin, jotta saisi väriä puutarhaan jo touko-kesäkuussa. Tosin kevättalvella on aina se "mihin nää kaikki mahtuu" -dilemma päällä :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti