tiistai 6. helmikuuta 2024

Punalaputetut pitsilehdet

Kun viherturaaja pääsi viimein noin kahdelle jalalle, iski tietysti iili päästä kasvikaupoille. Pakkolevon aikana huonekasvit olivat huonolla hoidolla, kun ei kyynärsauvojen varassa paljoa kastelukannua kanneta, joten muutama kasvi kuivui kurtuksi ja muutama hukkui. 

Ensimmäisenä tietysti suunnattiin siskon kanssa Pirilään lompakot auki, mutta kasvivalikoima oli kovin vaatimaton. Edes himoitsemaani lasikupua (eikös nyt kaiken maailman kasviterraariot ole muodissa) ei siellä ollut. 

Seuraavana viikonloppuna otettiin vahinko takaisin ja mentiin lompakot auki Bauhausiin, mutta eipä sielläkään ollut mitään päätä huimaavaa pakko-saada -kasvia. Olisin investoinut himalajanposliinikukkaan (sitä ei tosin tunnu saavan nyt mistään) ja jalokiviorkidean terraarioon. Orkidea saa edelleen tyytyä kauniin lasikuvun sijaan muovituoppiin. Onneksi orkidea ei ole nirppanokka, vaan on tuopin alla tehnyt pari poikasta talven aikana.

Bauhausissa laittavat fiksusti ei-niin-hehkeät sekä sesongista ylijääneet kasvit hävikkihyllykköön. Sieltä olen muutaman rescuekasvin kotiin raahannut, kun hinta ei ole päätä huimannut. Tällä kertaa punalaputettujen kasvien joukossa oli terraarioon himoitsemani pitsilehdet 50 snt/kpl.

Onneksi siskolla oli tarve päästä Ikeaan, joten sain hyvän syyn plärätä Ikean huonekasvivalikoiman. Sieltä löytyi lohdutukseksi korallikaktusamppeli. Ei meillä mitään paikkaa amppelille ole, kun en halua rei'ittää kattoa, mutta menköön sitten kaapin päälle. Kotona huomasin, että Ikeaan oli tulossa uutuutena kukkapylväs, joka näyttää mahtuvan pienehköön tilaan. Harmi, ettei niitä vielä ollut saatavilla; muuten olisin ostanut niitä ainakin pari kpl amppelikasveille. Samoin olisi mukaan lähtenyt saman sarjan mullanvaihtoalusta, jollaisia Instagramissa joku kauppasi 40 eurolla. Ikean versio olisi maksanut kokonaista 2,99 €. Seuraavalla kerralla sitten.

Seuraavaksi joudun vastaamaan vakuutusyhtiön hervottomaan kysymyspatteriin. Viattomasti kysyin, korvaako vakuutukseni fysioterapian ja siitä hyvästä saan piirtää kuvan (!) liukastumisestani ja kertoa, kuka kiinteistönomistaja on vastuussa liukastumisestani. No ihan itte liukastuin ihan ikioman taloni edustalla. Varmaankin siitä hyvästä joudun haastamaan itseni oikeuteen ja maksamaan itselleni korvauksia.

4 kommenttia:

 1. Hävikkikukat on loistava juttu! Olenkin tänään suuntaamassa Pirkkalaan. Taidan poiketa Bauhaussissa. Ja ehkä Ikeassakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Pirkkalan Cittarissakin punalaputtavat kukkakimppuja. Muualla ruokakaupoissa en ole punalaputettuja kukkia nähnyt, vaikka aihetta olisi. Ei niitä nuupahtamaisillaan olevia kimppuja kukaan täydellä hinnalla osta.

   Poista
 2. Moi! Olisi kiva nähdä kuvia sun kasviterraarioista…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terraariot on vielä work in progress, kun lasikuvut uupuu edelleen. Mutta sitten kun kuvut on paikoillaan ja terraariot sisustettu, niin kuvia tulee :-)

   Poista