tiistai 3. joulukuuta 2013

Mikä ihmeen agretti?

Uutukaista Seeds of Italyn 230-vuotisluetteloa selaillessa vastaan tuli agretti (italiaksi agretto), korsimainen kasvi (kuvituskuvana tuossa vieressä on suklaakosmos, suom. huom.), joka kuulemma sopii loistavasti kalan ja äyriäisten lisukkeeksi, jahka sen päälle huljauttaa oliiviöljyä ja valkosipulia, tai kiehauttaa pikaisesti ja sitten vasta huljauttaa sen oliiviöljyn.

Moinen ihme näytti ja kuulosti niin mielenkiintoiselta, että sitä piti googlettaa lisää, ja ensimmäisten hittien joukossa oli Jamie Oliverin puutarhurin artikkeli aiheesta. Agretti on pinaattinen, mineraalinen ja suolainen merenrantakasvi ja kietoutuu mukavasti spagetin kaveriksi tai rouskuu rapeana salaatissa.

Silmissä siinsi jo lautasellinen kampasimpukoita ja jättikatkiksia, joiden viereen on sotkutettu vihreä syherö agrettia, ja melkein olin jo kaivamassa Master Cardia esille, mutta sitten tuli vastaan se mutta: siemenet ovat itämiskykyisiä vain pari kuukautta, eikä Seeds of Italy edes myy niitä Suomeen (no ei ihme, kun täällä seuraava kylvökausi alkaa vasta puolen vuoden päästä). Höh. Mutta siltikin jäi hyvä mieli: edelleen maailmasta löytyy kaikkea jännää, itsekasvatettavaa suuhunpantavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti