Joulupäivän ateria aloitettiin kermaisella tattikeitolla, joka tietysti tehtiin syksyn huikeasta tattisadosta. Jo tattilastupurkkia avatessa keittiöön tulvi ihana aromi - kyllä kuivaaminen on pakastamista huomattavasti paljon parempi tapa säilöä sieniä. Ja kun tattilastujen liotusveden käyttää keiton pohjaksi, ei tarvita sen kummempia liemiä eikä liemikuutioita.
Keitto onnistui yllättävän hyvin, vaikka sen ihan vain lonkalta tein, ja ahkera chef jaksoi kaulita voitaikinasta keitolle hupun.
Lanttulaatikkoa ei ihan tapakseksi voi kutsua, mutta kuuluu ehdottomasti jouluun. Glorian ruoka & viinistä otettiin savuteellä maustetun ja pintapaistetun lohen resepti, mutta melko mauttomaksi tuo meidän versio jäi.
Näkkäreille laitettiin graavilohen lisäksi tzatzikia ja kylmäsavulohta, ja laseihin kaadettiin loput Meursaultista.
Muuten hyvä päivä, mutta naukseri loukkasi tassunsa :-/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti