perjantai 20. joulukuuta 2013

Täydellinen paprikalajike?

Nytkö löytyi Se Oikea? Kitchen Gardenin ens vuoden uutuussiemenistä kertovassa juttusarjassa mainittiin lyhyesti paprika Trinidad perfume, joka maistuu samalle kuin Habanero, mutta ei ole lainkaan tulinen. Kuulostaa enemmän kuin täydelliseltä! Tosin muistan kyllä hyvin miltä ihan ite tekemäni Habanerot näyttivät, joten heti en ole Master cardia vinguttamassa siemenkaupassa. Täytyy seurata, mitä osaavammat tuosta lajikkeesta saavat aikaiseksi, ja sitten vasta tehdä investointi (vaikka eihän tuo juuri mitään maksa. Mutta toisaalta, mahtaisikohan se jouluruuhkassa edes ehtiä kotiin esikasvatuksen alkuun mennessä...).
 
Innokkaille joulusiivoajille vinkiksi, että kannattaa ensimmäisenä siivota kirjahylly. Kovetin sydämeni ja raa'alla kädellä karsin kirjahyllyistä pois kaikki ne kirjat, joihin en tule enää palaamaan, vaikka joka ikisen kohdalla muistinkin, mistä se on hankittu ja milloin (onneksi Briteissä postitus oli halpaa 90-luvun vaihteessa, kun tyhjensin sieltä antikvariaatin jos toisenkin). Nimittäin raaka käsi heilui myös puutarhakirjojen kohdalla, ja tietysti pläräsin kaikki tarkkaan läpi, ettei mikään tarpeellinen kirja vahingossa lähde kiertoon. Raakaan käteen osui joku anopilta peritty kesäkukkakirja, ja siitä kohta orvokkien kasvattamisesta.
 
Orvokit kuulemma täytyy laittaa esikasvuun jo tammi-helmikuussa! Tuli kiiru siirtää Rose shades maaliskuun esikasvatussetistä tammikuun vastaavaan. Joku ystävällinen puutarhablogaaja nimittäin joskus huomautti turaajalle, että a) orvokkeja voi onnistuneesti kasvattaa siemenestä ja b) kukkien kasvattaminen ei ole turhaa, kun jotkut kukathan ovat syötäviä. Niinpä, kauniin lajikkeen osuttua kohdalle, ajattelin kokeilla orvokkien esikasvatusta ja syöttää niitä Luigille keväällä. Siis ihan kohta 5 kuukauden kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti