sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kuin kaupassa kävisi

On tämä luksusta, kun voi heti aamusta makustella mitä tänään tekisi mieli lounaaksi, ja raaka-aineet löytyvät 100 metrin säteellä (no okei, nuudelit on Lidlistä, ja sinne on 15 km). Eilen maistui pasta ja mustavahakkaat; tänään makuhermot vaativat kuusenherkkusieni-nuudelikeittoa.

Koirien kanssa kirmattiin pellon yli metsään, napattiin pussiin 6 kpl herkkusieniä, lenkkeiltiin toistaiseksi vielä lämpimässä syyssäässä ja sitten tultiin kotipihaan miettimään muita keittoaineksia.

Varsiselleriä, joo, ja jostain syystä tähän aikaan vuodesta kukkimaan innostuneen parsaherneen palkoja, ja vielä tukko korianteria, joka ystävällisesti suostui itämään syyskuun alussa. Niin, ja tietysti oman kasvihuoneen chiliä. Ihana, ihana soppa!

Huomenna voisi maistua voissa paahdettu kehnäsieni (ah, sitä toffeen aromia!), ja jos oikein makeaöverit vetäisi, niin oheen voisi keksiä jotain palsternakasta. Joo! Kuulostaa törkeän hyvältä.

Valitettavasti liha oli lähikaupasta tällä kertaa loppu. Kyllä meillekin pyy olisi maistunut. Hiirihaukka tai lehtopöllö ehti ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti