maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kolmas luukku

Talviloman eka päivä, kello 9:35 ja kaikki talvilomahommat, eli maaliskuun esikasvatukset  tehty. Mitäs sitten keksisi?

Kolmas luukku olikin yllättävän tyhjä, kun kirsikkatomaateista oli jäljellä vain Sungoldia ja sitäkin vain 5 siementä. Täytynee ottaa ei-niin-hyvien siementen laatikosta täytteeksi muutama Ildi siltä varalta, että Sungold itää huonosti.

Ilmaissiemenenä oli tullut punaista "mansikkamaissia", joka pikagoogletuksella soveltuu lähinnä popcorniksi. Kaipa se johonkin tontin kulmaan mahtuu kasvamaan, ihan vain kuriositeetin vuoksi. Toinen ilmaissiemen oli Korpikankaalta tullut valkoinen kesäkukka, jolla täytin loput esikasvatuslaatikosta. En tosin ymmärrä valkoisten kukkien ideaa, kun Suomessa joutuu väkisinkin puolet vuodesta katselemaan valkoista puutarhaa. Kesällä täytyy saada nauttia väreistä.

Huhtikuun luukku näyttääkin sitten suorastaan pelottavalta. Kaikki nuo tiukkaan pakatut kaalit, kurpitsat, kurkut ja kesäkukat täytyisi saada johonkin esikasvuun, mutta uusi kasvihuone on vielä alkutekijöissä, eikä tuo kiihtyvä lumipyry yhtään edesauta rakentamisen aloittamista, kun ruuvit hukkuu hankeen.

Nyt kaivattaisiin sitä aurinkoa tähän risukasaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti