Sitruunakakku on meidän kaikkien herkkua, kuten kuvasta näkyy, mutta yleensä sitruunakakun ohjeet on hyvin vähäsitruunaisia, joten täytyy nyt tähän kirjata ylös sitruunainen sitruunakakun ohje, jottei sitä tarvitse aina erikseen yrittää muistella.
225 g voita
2,5 dl sokeria
- hiero tahnaksi
3 kananmunaa
- lisää tahnaan
1,5 sitruunan tai 1 sitruunan ja 1 limen kuori ja mehu
- lisää taikinaan
3,5 dl (tai 4 dl, jos sitruunat on isoja) vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
- sotkuta keskenään ja lisää taikinaan
- kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 C/45-50 min.
Itselle vielä muistutus, että ne anopilta perityt kertakäyttövinyylihanskat ovat hyvät vuokaa voideltaessa.
Ei ole helppoa olla piipitön Littukissa :-( |
Olen jo usean viikon himoinnut tällaista sitruunakaakkua, joten ohje tuli kuin tilauksesta!
VastaaPoistaJa minä en tiennyt himoinneeni tälläistä kakkua, joten ohje tuli kuin tilauksesta.
VastaaPoista:-D
VastaaPoistaTuo kakku on kyllä aika kirpakka, joten toivottavasti tykkäätte sitruunasta.
Tätähän täytyy kokeilla, sitruunaiset piiraat ja kakkuset maistuu aina. Onneksi on huomenna syntymäpäivätkin niin hyvä tekosyy herkutella. Noinkohan vaan juhlapaikalla on tuollaista vuokaa... mutta mikä on piipitön Littukissa :-o
VastaaPoistaVoi hyvänen aika, joko Bunkkerin maestrolla tulee 25 v. täyteen. Niin se aika rientää!
PoistaLittukissa on tuommoinen surkea koirien lelu, joka ei enää vingu, kun sitä on rakastettu kynsin ja hampain jo monta vuotta.
Ei tullut. Se tulee vasta ensi vuonna. Sitruunakakku siirretty naistenpäivään, koska sekin lienee...
Poista