perjantai 11. maaliskuuta 2016

Näin tehdään kevät

Kun koko talviloma on mennyt hermopaineessa, ehdotin paremmalle puoliskolle, että tehtäisiin tänään jotain kivaa - haettaisiin vaikka kevättä kotiin. Arvelin lähimmän keväänostopaikan olevan Kodin Terra, etenkin kun puutarhaguruni vinkkasi, että sieltä löytyisi upeaa Fashion monger -daaliaa.

Fashion monger ei kuulunut täällä valikoimiin, joten lohdutukseksi ostin pikkuiiristen, hämähäkkililjan ja freesian sipuleita. Freesian suhteen ei ole hajuakaan, mitä niille pitää tehdä, mutta luotan, että puutarhaguru neuvoo.

Tarjolla oli myös hurmaavia pelargonien ja verenpisaroiden minitaimia, tosin värivalikoima oli sen verran perinteinen, että sorruin vain pariin verenpisaraan.

Aleosastolla oli kevättähtiä 50 sentillä, joten nappasin niitä pari purkkia istutettavaksi toukokuussa kukkapenkkiin. Lisäksi löytyi kasvihuoneen kastelujärjestelmä puoleen hintaan.

Kyllä se kevät näillä eväillä syntyi, sillä verenpisaroita kotouttaessani isompiin purkkeihin parempi puolisko huomautti, että on se hienoa nähdä vaimo multasäkin ääressä. Se kuulemma on varma kevään merkki.

2 kommenttia:

  1. Oi, teillä oli lukinliljojakin myytävänä! Täällä ei ollut, pitänee hankkia joskus niitäkin. Freesiat ovat nyt näemmä pop, samoin kuin jaloleinikit. Ainakin puutarha-alan liikkeiden sisäänostajien mielestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaloleinikit on upeita. Uskaltaisikohan semmoisiakin hankkia...

      Poista