perjantai 1. heinäkuuta 2016

Kasvihuone heinäkuun alussa

On se vaan ihana :-) Tilaa riittää, lämpötila ja kosteus pysyvät hanskassa ja fiilis korkealla, kun tuonne kurkistaa.
Yllättäen paprikat ovat kovemmassa kasvussa kuin chilit. Normaalisti paprikoita saadaan odottaa, mutta nyt Snackbite orange ja Bullhorn mix puskevat jo hedelmää. Kirvoja noissa on edelleen, vaikka käyn päivittäin niitä litsimässä sormet vihreinä.
Tomaateista oranssit versiot Ananas ja Sungold ovat punaisia siskojaan edellä. Ananas tosin tekee tuommoisia ihme mutanttihedelmiä - sen kukat ja jopa varret tykkäävät kasvaa toisiinsa kiinni, mikä tekee varkaiden poistamisesta arpapeliä. Yhden jo vahingossa latvoin, kun en älynnyt tarkkailla mutanttivarsia tarpeeksi huolellisesti.
Vahapapua kylvän aina toukokuussa kasvariin sadon aikaistamiseksi, ja kohta päästään ryöppäämään papuja ruokapöytään.
Kurkkujen kanssa aletaan olla "apua, mihin nää laitetaan" -vaiheessa. Tiesin, että 3 kurkuntainta on ihan tarpeeksi, mutta se neljäskin oli niin terhakka, etten malttanut siitä luopua. Burpless tasty green on sentään maltillinen hedelmäntuottaja, mutta tuo kymmenellä sentillä kaupan alelaarista poimittu Heroica hybrid on aivan mahdoton. Yhdestä kasvista pukkaa kymmeniä kurkkuja, jotka tietysti pääsevät vahvan lehdistön uumenissa kasvamaan salaa.
Cucamelon ei ole vielä tuottanut yhtään syötävän kokoista hedelmää, mutta vartta se työntää niin kiivaasti, että on jo menossa kasvihuoneen katosta ulos. Kitchen gardenin väki tuomitsi tuon pahanmakuiseksi turhakkeeksi, mutta on se ainakin nätti.
Bistroon toki kuuluu laventeli. Tuoleihin ostettiin pehmusteet estämään hanurin palamista toistamiseen tulikuumassa, mustassa metalli-istuimessa.
Esikasvavat kyssäkaalit ovat saaneet olla melko rauhassa kaalikoilta. Rucolat saavat kasvaa täyteen mittaansa harson alla, sillä jo pari satsia rucolaa on päätynyt kaalikoiden hampaisiin.
Herbaariossa aletaan lähestyä kukintaa, joten kohta surautetaan basilikat pestoksi. Uusia on kyllä tulossa, samoin kuin meiramiakin. Perilla eli veripeippi eli shiso ei jostain syystä idä sitten millään. Pariin otteeseen olen sitä kylvänyt, mutta tulosta ei synny. Harmi, sillä se on todella hieno yrtti.

6 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää kertakaikkiaan. Itse en vaan ole saanut juuri mitään aikaiseksi. Meneenköhän tämä kesä nyt ihan harakoille taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tämä kesä menee harakoiden sijaan kaalikoille ja kirvoille. Kaalit ovat suorastaan murheellinen näky :-/

   Poista
 2. Vau, ihanan näköistä! Minä jatkan tuota kurpitsamarinaa, ei nimittäin ole tulossa tänäkään vuonna chilejä eikä tomaatteja. Ei edes kukkia vielä, ja ollaan heinäkuussa. Mietin että jaksanko nähdä vaivaa enää ensi vuonna, nyt on kolmas vuosi peräkkäin ettei satoa ole odotettavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuppaa tomaatit mädättämään pohjansa, mikä on merkki epätasaisesta kastelusta, vaikka kastelen niitä säännöllisesti. Tulee taas hankala satovuosi :-/

   Poista