perjantai 29. heinäkuuta 2016

Klonk

Butterbush, ruukkukasvatukseen jalostettu butternut-kurpitsa on kukkinut koko kesän. Hedelmiä vaan ei näkynyt, kunnes eilen siirsin ruukkua hiukan, ja ruukun takaa kuului klonk. Kurpitsa oli keksinyt kasvaa kasvihuoneen perustusten päällä ja putosi siitä sitten kiveykselle. Onneksi pysyi ehjänä. Toisessakin Butterbush-ruukussa (tai roskiksiahan nuo ovat) näkyy elämää, joskin sen kasvatit ovat ihmeellisen pitkulaisia, eivätkä tuollaisia muotovalioita.

Tämä kasvukausi on ollut siitä kummallinen, että kesäkurpitsat tuottavat huonosti satoa, mutta kurpitsa-kurpitsat kasvavat muhkeina.
Buffy ballia olen paahtanut jo 2 pellillistä säilöön pakastimeen. Ovat pysyneet todella makeina kosteasta kelistä huolimatta.

Potimarroneja tulee vain 3 kpl, mutta ovat ihan jättimäisen suuria.
Small sugarkin on kaukana pienestä, nimestään huolimatta.
Spagettikurpitsa on niin muhkea, että litisti lajitoverinsa alleen.

4 kommenttia:

 1. Ei voi kun ihailla näitä kuvia! Aivan upeaa. Minulle on tulossa 2 kurpitsaa kaikista niistä 12 taimesta. Epäilen että maassa on jotain vialla, ensi vuonna siirrän ne kaukaisimpaan nurkkaan tuosta kohdasta, katsotaan auttaako se.

  VastaaPoista
 2. Potimarronit on jo syöntikypsiä, mutta muiden kohdalla täytyy vielä jännittää ehtivätkö kypsyä ennen ensimmäisiä yöhalloja. Mutta kyllä näistä osaa olla kiitollinen, kun muistaa karmean viime vuoden.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on komeita kurpitsoja! Söin tänään ekan kesäkurpitsan - vasta. Kaupan taimet yrittävät jotain kesäkurpitsaa rakentaa mutta omat taimet olivat alkukesästä ihan surkeita, mutta nyt ottavat kiinni kaupan taimia. Kaupan lehtikaalit ovat muhkeita, mutta omien luomukaalien lehdet ovat ihan reikäisiä ja ne saivatkin tänään nokkosvettä niskaansa. Aika tuhti on nokkosuutteen tuoksu :). Mihinkähän muualle sitä kannattaisi kastella, tykkääkö pavut tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkosuute on kyllä melkoisen aromikasta :-D Mä olen hölvännyt sitä kaikille kasveille, mutta käsittääkseni just lehtikasvit tykkäävät siitä eniten.

   Poista