tiistai 26. joulukuuta 2023

La belle époque

Kuvituskuva. Ei sentään vielä chilit kuki.

Ei ihminen näköjään pääse karmeimmasta korvamadosta eroon. Joskus muinoin käyskentelin Koskikeskuksen Indiskassa, jossa ämyreistä pauhasi karsea biisi, jonka kertosäkeessä huokailtiin "la belle époque". Jäi soimaan päähän, ja alkoi soida heti uudelleen, kun Mustilan puutarhan kevätjuurakkokirje ilmestyi tänään inboksiin. 

Olen jo kukkainnostukselleni antanut periksi, mutta daalioiden kohdalla vielä jarruttelen jarruttelin. En jotenkaan näe itseäni kaivamassa juurakoita ylös ja yrittämässä saada niitä talvehtimaan. Vaan Mustilassapa oli aivan huikeita daalioita - ovat varmaankin ottaneet Kukkatarhureilta mallia moderneista kukkasista ja niiden värityksistä. Pläräsin kymmeniä daalialajikkeita ja huokailin lähestulkoon jokaisen kohdalla, mutta sitten hiiren kursori pysähtyi La belle époquen kohdalla ja jotenkin se siitä kliksahti ostoskoriin. Ihanaa, vanhanroosan väristä hörsylää.

Oikeastihan mun piti vain kliksutella ranskalaista leinikkiä Amandine pastel pink, minä kun en ole voinut leinikkejä vastustaa. Nyt pitäisi maaliskuussa postiin saapua sekä leinikki että daalia. Toivottavasti pääsen ne ihan itse kahdella jalalla hakemaan.

Sisko oli jouluna sairasvuoteen ääressä pöyhimässä tyynyjä ja lukemassa sanomalehteä ääneen. Siinä tuumimme, että kyllä ensi vuoden täytyy jo olla kiva, kun ollaan monta vuotta kärvistelty. Itsellä on ykkösenä listalla uuden työpaikan saaminen, ja katso: olinkin sekuntia ennen joulua haastattelussa, kiitos ihanan ex-kollegan. Toisena on kahdella jalalla kulkeminen, mihin on huonossa lykyssä vielä 6 viikkoa aikaa, huoh. Kolmantena on niinkin tärkeä kuin otsatukan pois kasvattaminen. Kampaajan kanssa keksittiin syksyllä saksia koronan aikaan pois kasvanut otsis uudestaan paikoilleen, mutta ei minusta näköjään enää ole otsatukkaihmiseksi. Neljäntenä vois sitten olla lämmin ja pitkä kasvukausi, joka alkaisi jo huhtikuussa, kuten ennen vanhaan.

Saako vielä lähettää terveisiä? Terveiset terveydenhoitohenkilökunnalle, että vaihtakaa nyt helkatissa se termi "napapiikki", kun sitä ei saa napaan pistää, eikä edes kovin lähellekään. Tässä teille ihan ilmainen, korvaava termi: "röllypiikki", kun maharöllyynhän se oikeasti pistetään.

Terv. nimim. Vielä 6 piikkiä jäljellä vm -68

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti