keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Esikasvatuskickoff 2013

Rauhallinen aamulenkki, munakokkelin keittoa ja hedelmien kuorimista, lehdenlukua, 3 kuppia teetä, naukserin pusuttelua. Näin pitkitetään aamua ennen päivän kohokohtaa. Sitten multapussi rehvakkaasti auki, esikasvatuslaatikko nenän eteen ja sormella vetämään istutusvakoja.

Aiemmin olen esikasvattanut suoraan poteissa, joten sen kummemmin ajattelematta tyrkkäsin siemeniä multaan yhtä reilulla kädellä kuin kasvimaallakin. Kun paprikapussi yhtäkkiä tyhjeni, tajusin istuttaneeni 12 kpl paprikaa. Oho. No, eiköhän niistä muutama osoittaudu kitukasvuiseksi ja päädy kompostiin (joo, ihan kuin ikinä raaskisin yhdestäkään taimesta luopua), ja kasvariin mahtuu ainakin 6 kpl. Loput voi kiikuttaa siskolle vyöhyketerapiaan (että se arvostaa, kun mä pölähdän toukokuussa pihaan järjettömän taimilastin kanssa...).

Habanerot älysin istuttaa koskematta käsin itse siemeniin. Ei silti, että hieno nainen koskaan itseään sormella kaivelisi, mutta aina on se vaara että törkkää kapsaisiinisella sormella silmään tai nenään, ja sitten saa kärsiä poltteesta lopun päivää.

Uusi esikasvatuslaatikko on kyllä pähee - siinä on tuuletusluukut ja kaikki. Ei puutu kuin lämpökaapelit, kastelujärjestelmä ja kotiluigi, joka tarjoilee puutarhurille virkistävää valkoviiniä. Ei kun hetkinen, sehän mulla jo onkin :-)

5 kommenttia:

 1. Jes, skool! Kyllä on vinhaa, kun saa taas kaivella multaa kynsien alta :-D

  VastaaPoista
 2. Ai niin, ne chilit pitäisi pistää kasvamaan... nyt tulee kiire, kun ei ole vielä edes laatikkoa, eikä multaa, eikä siemeniä...

  VastaaPoista
 3. Nostan lasin Möetia ehtoommalla Gracen kannella tämän kunniaksi. No sisätiloissa jotain halvempaa kuohuvaa sitten kuitenkin.

  Tarttis itsekin alkaa... vaan on niin paljon erilaisia syitä. Eritoten tekosyitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se halvempikin kuohuva käy kasvukauden juhlistamiseen, etenkin jos käden ulottuvilla ei ole sitä Chez Dompassa nautittua Pol Roger'ta (huomatkaa yltiöpäinen name dropping...).

   Hauskaa reissua :-)

   Poista